ΑρχικήinetΤο Google I/O ξεκίνησε, παρακολουθήσετε το live

Το Google I/O ξεκίνησε, παρακολουθήσετε το live

Στις 19:00 ώρα Ελλάδας ξεκίνησε το καθιερωμένο τριήμερο συνέδριο της Google, Google I/O που διεξάγεται στο Σαν Φρανσίσκο από τις 15 έως τις 17 Μαΐου 2013.

  • Μπορείτε να παρακολουθήσετε live ή να δείτε βίντεο αργότερα, από την εναρκτήρια ομιλία αλλά και πολλές παρουσιάσεις από το συνέδριο όπου συγκεντρώνονται χιλιάδες προγραμματιστές που αξιοποιούν τα API των υπηρεσιών της Google.

google ioΗ πρώτη πληροφορία που έχει διαρρεύσει και μεταδίδεται από το Bloomberg είναι ότι η Google έχει εξασφαλίσει την συναίνεση τριών δισκογραφικών εταιρειών -Universal Music, Sony Music Entertainment και τον όμιλο Warner Music- για να λανσάρει άμεσα την δική της υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής με τεχνολογία ροής, ρίχνοντας το γάντι στo καθιερωμένο Spotify σε 28 χώρες. Ανάλογα σχέδια λέγεται ότι έχει και η Apple για τον Σεπτέμβριο του 2013, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα στην εφημερίδα Wall Street Journal, με την δική της υπηρεσία μουσικής streaming αλλά και ιντερνετικού ραδιοφώνου, έναν χώρο όπου κινείται ήδη από το 2005 η Pandora.

O ανταγωνισμός προβλέπεται έντονος, καθώς το Spotify υποστηρίζει ότι προσφέρει την μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη υπηρεσία μουσικής με streaming διεθνώς -η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε 28 χώρες-, που χρησιμοποιείται από 24 εκατομμύρια ενεργούς συνδρομητές, από τους οποίους 6 εκατομμύρια καταβάλλουν συνδρομή. Το Spotify ξεκίνησε την πορεία του από την Σουηδία το 2008 και έκτοτε έχει αποφέρει περισσότερα από πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια στους δικαιούχους των πνευματικών δικαιωμάτων ως τώρα. Μάλιστα, το Spotify εκτιμά ότι θα τους αποδώσει μισό ακόμα δισεκατομμύριο δολάρια μέσα στο 2013.

Η Pandora λειτουργεί ως ένα διαδικτυακό προσωπικό ραδιόφωνο, στο οποίο ο εγγεγραμμένος χρήστης μπορεί να δημιουργήσει έως και 100 σταθμούς με διαφορετικά κριτήρια μουσικών επιλογών. Οι ενεργοί ακροατές έως τον Απρίλιο του 2013 έφτασαν τα 70,1 εκατομμύρια χρήστες και τον Μάρτιο του 2013 περιόρισε το ανώτατο όριο ακροάσεων το μήνα στις 40 ώρες.

Στην Ελλάδα, δεν είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες Spotify και Pandora.

in

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS