ΑρχικήsecurityΤο Αssociated Press καταγγέλλει την αμερικανική κυβέρνηση για υποκλοπές

Το Αssociated Press καταγγέλλει την αμερικανική κυβέρνηση για υποκλοπές

justice-department-apΜια άνευ προηγουμένου παραβίαση καταγγέλλει το δημοσιογραφικό πρακτορείο Associated Press, κατηγορώντας την αμερικανική κυβέρνηση για τηλεφωνικές υποκλοπές. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνεται πως παρακολουθούσε 20 τηλεφωνικές γραμμές του πρακτορείου ειδήσεων, το οποίο ενημερώθηκε με σχετική επιστολή από  το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το Associated Press κατήγγειλε ότι το υπουργείο έλαβε καταλόγους με τις κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν από προσωπικούς και επαγγελματικούς τηλεφωνικούς αριθμούς μεμονωμένων δημοσιογράφων του πρακτορείου, από αριθμούς των γραφείων του ΑP στη Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Χάρτφορντ, καθώς και από τον αριθμό που χρησιμοποιούταν από τους δημοσιογράφους στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τα δεδομένα που σχετίζονται με τις κλήσεις αφορούν περίοδο δύο μηνών και  η επιστολή δεν αναφέρει την αιτία κατασκοπείας των δραστηριοτήτων του πρακτορείου.

Σε επιστολή του προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το πρακτορείο έκανε λόγο για καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ζήτησε την επιστροφή των αρχείων των τηλεφωνημάτων και την καταστροφή οποιουδήποτε αντίγραφου.

Secnews.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS