ΑρχικήinetTo Street View της Google κάνει υποθαλάσσιες βόλτες

To Street View της Google κάνει υποθαλάσσιες βόλτες

eΤο όνομα του Street View της Google έχει χάσει προ πολλού τη σημασία του, αφού οι πανοραμικές εικόνες δεν έρχονται μόνο από τους δρόμους που περνάει το αυτοκίνητο της εταιρείας αλλά και από το Νότιο Πόλο, από μουσεία, από το Στόουνχεντζ, μέχρι τον Αμαζόνιο ή από οπουδήποτε αλλού. Πρόσφατα, η εταιρεία άρχισε να χαρτογραφεί κάτω από το νερό.

Αυτό προφανώς απαιτεί πολύ εξειδικευμένο εξοπλισμό. Μέχρι τώρα, η Google είχε τα δικά της αυτοκίνητα για το Street,View,  καροτσάκια ή σακίδια για την εξερεύνηση των κορυφογραμμών. Τώρα άρχισε συνεργασία με την Catlin Seaview Survey για τις υποβρύχιες φωτογραφήσεις.

Αν δείτε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί  για να πάρει πανοραμικές εικόνες κάτω από τη θάλασσα, είναι εύκολο να καταλάβουμε το γιατί.

Τα υποβρύχια σκούτερ που χρησιμοποιεί  δεν είναι κάτι που βρίσκουμε εύκολα, ή κάτι που θα μπορούσε η Google να κατασκευάσει. Το Techcrunch μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για το τι μπορεί να κάνει ένα από αυτά τα “μηχανάκια”.
Μέχρι σήμερα υπάρχουν 150.000 υποβρύχιες φωτογραφίες από τα σκούτερ που διαθέτουν τρεις ευρείες κάμερες με φακό που παρέχει μια άποψη 360 μοιρών προς όλους τους άξονες.

Σε μια συνηθισμένη κατάδυση διανύει 2 χιλιόμετρα περίπου, μέσα σε μια ώρα. Μία ώρα σημαίνει 3.000 με 4.000 φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες  για έξι περιοχές, Great Barrier Reef, Χαβάη, Φιλιππίνες κλπ, είναι ήδη διαθέσιμες, και μας έρχονται και άλλες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS