ΑρχικήsecurityHacked συσκευή ακουστικών επιτρέπει τον έλεγχο της αρχιτεκτονικής ενός χώρου με τη...

Hacked συσκευή ακουστικών επιτρέπει τον έλεγχο της αρχιτεκτονικής ενός χώρου με τη σκέψη

Πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να ελέγξετε με την σκέψη σας την συμπεριφορά ενός τοίχου ή ενός δωματίου;

Αυτή είναι η λογική του Cerebral Hut, μια δημιουργία ενός Τούρκου αρχιτέκτονα, του κυρίου Guvenc Ozel. Το κατασκεύασμα του, αποτελείται από δέκα εξαγωνικά πάνελ και έχει προγραμματιστεί να διαστέλλεται και να συστέλλεται μετά από μία εντολή. Το πρωτότυπο project παρουσιάστηκε σε ένα show στο τελευταίο Biennial της Κωνσταντινούπολης. Ο Ozel αγόρασε ένα ζευγάρι ακουστικών εγκεφαλικών κυμάτωνπου είναι διαθέσιμα από την γνωστή μας NeuroSky.

Στη συνέχεια έγραψε ένα script που μετατρέπει την εγκεφαλική δραστηριότητα σε μηνύματα κίνησης για τα πάνελ του. Έτσι, οι επισκέπτες μπορούσαν να ελέγχουν το μέγεθος των πάνελ και το ρυθμό της παραμόρφωσης τους, απλά με τη συγκέντρωση της σκέψης τους σε αυτό, αναφέρει το gizmodo.

Είναι ένα πρώτο παράδειγμα όπου η επιστήμη του εγκεφάλου και η αρχιτεκτονική θα μπορούσε τελικά να τέμνονται, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται αισθητά. “Παραδοσιακά υποθέτουμε ότι το δομημένο περιβάλλον, είτε στην αρχιτεκτονική είτε την αστική κλίμακα, επηρεάζει την ψυχή μας“, αναφέρει ο Ozel. Τι θα συμβεί όταν θα μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτή τη σχέση; Τι θα συμβεί αν η κινητική αρχιτεκτονική θα μπορούσε να δημιουργήσει μια άμεση σύνδεση ανάμεσα στις σκέψεις του χρήστη και την ίδια, προκειμένου να αναμορφώσουν τα φυσικά όρια της αναλόγως;

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

1ku-xlarge

ku-xlarge

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS