ΑρχικήinetΗ Μονή της Πάτμου στο Street View της Google

Η Μονή της Πάτμου στο Street View της Google

 

Η Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Πάτμο είναι το πρώτο μοναστήρι στον κόσμο στο οποίο είναι πλέον εφικτή η εικονική περιήγηση μέσω της υπηρεσίας του Street View της Google. Παράλληλα, 116 μοναδικά έργα -όπως αγιογραφίες και χειροποίητα κειμήλια, που περιλαμβάνονται στην συλλογή της Μονής, προστέθηκαν στο Art Project και είναι πλέον διαθέσιμα σε πολύ υψηλής ανάλυσης εικόνες, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να κάνει ζουμ σε επίπεδο πινελιάς.

patmosΗ Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου ιδρύθηκε το 1088 και έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς -όπως και το ιστορικό κέντρο της Χώρας του νησιού και το σπήλαιο της Αποκάλυψης.
Περισσότερα από 45.000 έργα τέχνης έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα στην ψηφιακή συλλογή του Google Art Project. Πρόσφατα προστέθηκαν περισσότερα από 1.500 νέα έργα τέχνης σε πολύ υψηλή ανάλυση, που περιλαμβάνουν αριστουργήματα όπως τα «Νούφαρα» του Μονέ, το «Πορτρέτο ενός άνδρα σε ένα φαρδύ καπέλο» του Ρέμπραντ και το έργο «Γεωγράφος» του Γιοχάνες Βέρμεερ (το Art Project “στεγάζει” σήμερα τα 15 από τα 34 έργα του, όλα δωρεές από διαφορετικά μουσεία του κόσμου).
Ωστόσο η ποικιλία των εκθεμάτων της ψηφιακής συλλογής της Google είναι τέτοια που συχνά το κλασικό έρχεται σε αρμονική αντίθεση με το νέο. Έτσι, για παράδειγμα, μια νέα νέα συλλογή φωτογραφιών με το όνομα Alta Moda (Υψηλή Μόδα), του παγκοσμίου φήμης φωτογράφου Mario Testino, προστέθηκε τις τελευταίες ημέρες στην online συλλογή του Google Art Project. Σε αυτή πρωταγωνιστούν άνθρωποι των Άνδεων, φορώντας παραδοσιακές και εορταστικές στολές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS