ΑρχικήsecurityΤεχνικός ασφαλείας της Google ανακαλύπτει ευπάθειες στα Windows 7 και 8

Τεχνικός ασφαλείας της Google ανακαλύπτει ευπάθειες στα Windows 7 και 8

Οι τεχνικοί της Google βοήθησαν και πάλι την Microsoft να ανακαλύψει ορισμένα κρίσιμα κενά ασφαλείας στα προϊόντα της. Αυτή τη φορά, ανακάλυψαν μια ευπάθεια που επηρεάζει τα Windows 7 αλλά και τα Windows 8.

ostrichΟ κύριος Tavis Ormandy, ο οποίος εργάζεται σαν Information Security Engineer στην Google, αποφάσισε να αποκαλύψει μια ευπάθεια που επηρεάζει τα δύο νεότερα λειτουργικά συστήματα της Microsoft και επιτρέπει στους επιτιθέμενους να αποκτήσουν πρόσβαση στους υπολογιστές των θυμάτων.

Η Microsoft ενθαρρύνει τους ερευνητές ασφαλείας που έχουν ανακαλύψει τρωτά σημεία στα προϊόντα της, να τα κρατήσουν κρυφά μέχρι να διορθωθούν και να συνεργαστούν με την εταιρεία για την ανάπτυξη ενημερώσεων ασφαλείας. Ο Ormany όμως αποφάσισε να δημοσιεύσει τις λεπτομέρειες γιατί δεν είχε “το χρόνο να δουλέψει στον ανόητο κώδικα της Microsoft,” σύμφωνα με την μια δημοσίευση του The Verge.

Αυτή δεν είναι η πρώτη ευπάθεια που ανακάλυψε ο Ormany στα προϊόντα της Microsoft και δεν είναι ασυνήθιστο, οι τεχνικοί της Google να δουλεύουν σε συνεργασία με την αντίπαλο εταιρεία για τον καθορισμό των κενών ασφαλείας στα Windows ή του Office.

Ο Ormany συνεχίζοντας ανέφερε ότι η Microsoft “αντιμετωπίζει τους ερευνητές ασφαλείας με μεγάλη εχθρότητα” και ότι “είναι πολύ δύσκολο να συνεργαστεί με αυτήν.”

Αν και θα μπορούσε κανείς να λάβει την όλη ιστορία σαν αντίποινα στις αντί Google κινήσεις της Microsoft, είναι αρκετά σαφές ότι η Microsoft θα πρέπει να μάθει να συνεργάζεται με τους τεχνικούς ασφαλείας για την ανάπτυξη ενημερώσεων ασφαλείας που θα μπορούσαν να προστατεύσουν τους χρήστες να διατηρήσουν τα δεδομένα τους ασφαλή.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσίευση, η Microsoft, γνώριζε ήδη την ευπάθεια, και οι τεχνικοί της αναζητούν λύσεις, πράγμα που σημαίνει (αν είναι αλήθεια) ότι μια ενημέρωση ασφαλείας θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σύντομα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS