ΑρχικήinetΠλανητική σύγκλιση Δία, Αφροδίτη και Ερμή την Κυριακή

Πλανητική σύγκλιση Δία, Αφροδίτη και Ερμή την Κυριακή

planet mapsΣε εξέλιξη βρίσκεται ένας…πλανητικός χορός. Δίας, Αφροδίτη, Ερμής πλησιάζουν μεταξύ τους ολοένα και περισσότερο. Το φαινόμενο θα αρχίσει να γίνεται πιο έντονο και ορατό από τη Γη από την Παρασκευή 24 Μαΐου όταν και οι τρεις πλανήτες θα σχηματίσουν ένα πλανητικό τρίγωνο με εύρος μόλις τρεις μοίρες. Τα επόμενα 24ωρα οι τρεις πλανήτες θα πλησιάσουν εντυπωσιακά ο ένας από τον άλλον για κάποιον που τους κοιτάζει από τη Γη και το βράδυ της 26 Μαΐου το φαινόμενο θα κορυφωθεί όταν οι τρεις πλανήτες θα πλησιάσουν στην μικρότερη μεταξύ τους απόσταση.
Κοσμική οφθαλμαπάτη

Η επιστημονική κοινότητα αλλά και οι ερασιτέχνες αστρονόμοι αναμένουν με αυξημένο ενδιαφέρον το φαινόμενο αφού δεν συμβαίνει συχνά. Η προηγούμενη τριπλή πλανητική σύγκλιση είχε γίνει το 2011 και η επόμενη αναμένεται σε δύο χρόνια. Σύμφωνα με τους ειδικούς η σύγκλιση των τριών πλανητών θα είναι καλύτερα ορατή (στον καθαρό ουρανό) 30 έως 60 λεπτά μετά τη δύση του ήλιου. Το φαινόμενο θα μπορεί να γίνει ορατό ακόμη και με απλό εξοπλισμό (π.χ κυάλια).

Θα πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι μπορεί στο ανθρώπινο μάτι οι τρεις πλανήτες να φαίνεται ότι έχουν πλησιάσει κοντά τόσο στη Γη όσο και μεταξύ τους αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν συμβαίνει. Οταν το φαινόμενο κορυφωθεί ο  Ερμής θα απέχει από τη Γη περίπου 169 εκατομμύρια χλμ, η Αφροδίτη 241 εκατομμύρια χλμ και ο Δίας 909 εκατομμύρια χλμ.

πηγή

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS