ΑρχικήsecurityΝέο hoax, αυτή τη φορά στο Instagram #dontdelete

Νέο hoax, αυτή τη φορά στο Instagram #dontdelete

Μέχρι σήμερα έχουμε δημοσιεύσει αρκετές προειδοποιήσεις που αφορούν την κυκλοφορία κάποιου hoax στο Facebook. Οι χρήστες του Facebook είναι πολύ ευαίσθητοι σε φήμες, ακόμα και είναι πολύ προφανές ότι είναι ψεύτικες, ειδικά όταν έχουν να κάνουν με κάτι που αγαπούν τόσο πολύ.

Instagram-hoaxΤα hoax όμως δεν είναι αποκλειστικό φαινόμενο του Facebook, αλλά αν σκεφτούμε ότι το Instagram αγοράστηκε από το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο, ίσως τελικά να ήταν αναμενόμενο ότι θα τα βλέπαμε και εκεί κάποια στιγμή.

Το τελευταίο hoax λοιπόν που εμφανίστηκε απειλεί τους χρήστες του Instagram ότι οι λογαριασμοί τους θα διαγραφούν, αν δεν χρησιμοποιούν μια εφαρμογή για την δημοσίευση νέων φωτογραφιών. Για να αποφευχθεί αυτό, το hoax αναφέρει, ότι όλοι οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν hashtags όπως το #dontdelete ή το #dontdeletemyinstagram.

Είναι γελοίο φυσικά, αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει δεκάδες χιλιάδες χρήστες της ιστοσελίδας να χρησιμοποιούν τα παραπάνω hashtags, προσπαθώντας να προστατέψουν τις φωτογραφίες τους.

Εν τω μεταξύ ο δημιουργός του hoax κάθεται κάπου και γελάει…

Instagram-hoax 2

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS