ΑρχικήsecurityΗ Google αναβαθμίζει όλα της τα SSL πιστοποιητικά στα 2048 bit

Η Google αναβαθμίζει όλα της τα SSL πιστοποιητικά στα 2048 bit

Σύμφωνα με τις νέες τάσεις των διαδικτυακών επιχειρήσεων και η Google θα αναβαθμίσει όλα τα SSL πιστοποιητικά της σε κλειδιά των 2048 bit μέχρι το τέλος του 2013.

secureΗ Google θα αρχίσει να κινείται προς τα ισχυρότερα πιστοποιητικά από την 1η Αυγούστου. Θα αλλάξει επίσης και το root certificate της – που χρησιμοποιείται για να υπογράφει όλα της τα SSL πιστοποιητικά της – τα οποία διαθέτουν σήμερα κλειδιά των 1024-bit.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την αναβάθμιση για να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση σε όλα τα client software που συνδέονται με το Google με SSL, για παράδειγμα, με HTTPS.

Αν και η Google δεν αναμένει η αλλαγή να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, έχει απαριθμήσει μια σειρά από παραδείγματα ακατάλληλης επικύρωσης που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα κατά τη σύνδεση στο Google με SSL, συνήθως με τη μορφή του HTTPS, αναφέρει το ZDNet.

Η Google σημειώνει ότι τα client software για φορητές συσκευές σε κινητά τηλέφωνα, εκτυπωτές, set-top boxes, κονσόλες παιχνιδιών και κάμερες μπορεί να απαιτήσουν «επιπλέον μέτρα» για να αποφευχθούν επιπλοκές. Συσκευές όπως αυτές που δεν έχουν ένα μηχανισμό ενημέρωσης και έχουν τη δική τους επικύρωση πιστοποιητικών ξεχωριστά από το υποκείμενο λειτουργικό σύστημα μπορεί να το έχουν hard-coded και το Root να περιμένει να το δει, σημειώνει η Google στο FAQ.

Συστήματα με Windows Vista, 7 και 8 θα μπορούσαν επίσης να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην αρχή, σύμφωνα με την Google. “Τα Windows Vista, 7 και 8 θα προσπαθούν να τηλεφωνήσουν στο σπίτι (να επικοινωνήσουν με την Microsoft) για να ενημερώσουν το Root αν η αλυσίδα ανάγεται σε μια ρίζα που δεν αναγνωρίζουν” αναφέρει η Google.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS