ΑρχικήinetΗ Microsoft λέει ψέματα για το μέγεθος της οθόνης ενός Windows 8...

Η Microsoft λέει ψέματα για το μέγεθος της οθόνης ενός Windows 8 tablet

ipadvsmicrosoft

Χθες και προχθές, η Microsoft κυκλοφόρησε δυο διαφημίσεις η οποίες συγκρίνουν το ASUS VivoTab με το iPad, δείχνοντας ότι το ASUS tablet μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα απ’ ότι ένα iPad.

Μαζί με τις διαφημίσεις η Microsoft ανέβασε και μια καινούργια ιστοσελίδα με το όνομα “iPad vs. Windows” όπου συγκρίνει τις δυο συσκευές και προς το τέλος της, λέει ότι το ASUS VivoTab έχει μεγαλύτερη οθόνη αφής από το iPad.

Λάθος.

Ο Elliot Temple έκανε μερικούς υπολογισμούς και βρήκε ότι η Microsoft “ανακατεύει” τους αριθμούς ώστε να πει ότι το 10.1-ιντσών ASUS tablet έχει μεγαλύτερη οθόνη από την 9.7-ιντσων του iPad. “Δεν είναι σε σωστή κλίμακα” είπε ο Elliot.

Σύμφωνα με τον Temple, η Microsoft προσπαθεί να πείσει ότι το ASUS έχει μεγαλύτερη οθόνη, ωστόσο είναι μικρότερη. Η οθόνη του iPad είναι 7.76 επί 5.82 ίντσες ενώ η οθόνη του ASUS είναι 8.8 επί 4.95 ίντσες. Η οθόνη του ASUS tablet είναι μεγαλύτερη προς μια κατεύθυνση αλλά μικρότερη προς την άλλη, έχοντας συνολικά 3,55% μικρότερο μέγεθος απ’ ότι η οθόνη του iPad και όχι 36% μεγαλύτερο μέγεθος, όπως το διαφημίζει η Microsoft.

Γιατί μια οθόνη με μεγαλύτερη διαγώνιο είναι μικρότερη; Επειδή έχει διαφορετικό σχήμα. Μια μακρόστενη και λεπτή οθόνη, δίνει μεγαλύτερη διαγώνιο αλλά είναι μικρότερη σε μέγεθος.

Το Surface δεν πούλησε σχεδόν καθόλου και η Microsoft ξεκίνησε με φτηνιάρικους και ανακριβείς τρόπους να επιτίθεται στο iPad.

ipad-asus-prices

Επιπλέον, η Microsoft λέει ότι το iPad κοστίζει 699 δολάρια, το οποίο είναι αλήθεια αλλά μόνο για την 64GB έκδοση. Δεν τολμούν να γράψουν ότι έχει ακριβώς την ίδια τιμή με το ASUS tablet.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS