ΑρχικήsecuritySyrian Electronic Army Hacked ο λογαριασμός του Play Store της Sky

Syrian Electronic Army Hacked ο λογαριασμός του Play Store της Sky

sea google play storeΗ γνωστή πια ομάδα Syrian Electronic Army, απέκτησε τον έλεγχο των εφαρμογών του Sky BSkyB στον λογαριασμό του Play Store της Google, αλλάζοντας τα πάντα. Ας το δούμε από την αρχή. Η γνωστοποίηση “Syrian Electronic Army Was Here ” εμφανιζόταν σε κάθε περιγραφή ή κεφαλίδα εφαρμογών του BSkyB. Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί, αντικατέστησαν και όλα τα  αρχεία .apk της BSkyB!

Η εταιρεία με ένα Tweet προηδοποίησε τους χρήστες που την ακολουθούσαν ότι ο λογαριασμός τους στο Play Store της Google είναι hacked

[tweet_embed id=338450352145850368]

Η ομάδα Syrian Electronic Army, που είναι πίσω από το hacking, είναι επίσης υπεύθυνη για τις επιθέσεις στην Washington Post, Al Jazeera, το Human Rights Watch, Financial Times, the Onion, ITV και BBC Weather. Έχουν δηλώσει ότι είναι “εχθροί των Anonymous, “σύμφωνα με μια συνέντευξη που έδωσαν στην Vice.

Όμως πως κατάφεραν την τελευταία επίθεση; Η πιο πιθανή απάντηση είναι ότι η ομάδα έκλεψε με κάποιο τρόπο τον κωδικό πρόσβασης για την είσοδο στο λογαριασμό αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Θα πρέπει να είχαν και τα signing keys των εφαρμογών αλλιώς το Play Store δεν θα επέτρεπε ενημερώσεις στις εφαρμογές. Αν κάποιος από σας χρησιμοποιεί και εγκατέστησε χθες το βράδυ την εφαρμογή Sky News καλό θα ήταν να την απεγκαταστήσει αμέσως.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS