ΑρχικήinetΦόρεμα από μετάξι αράχνης πέντε φορές ισχυρότερο από το ατσάλι

Φόρεμα από μετάξι αράχνης πέντε φορές ισχυρότερο από το ατσάλι

spiberΗ Ιαπωνική εταιρεία Spiber κατάφερε να κατασκευάσει ένα μπλε ελεκτρίκ φόρεμα από συνθετικό μετάξι αράχνης. Το συγκεκριμένο μετάξι είναι τουλάχιστον πέντε φορές ισχυρότερο από το ατσάλι, πιο ελαστικό και ευέλικτο από το νάιλον και τρεις φορές ισχυρότερο από ότι είναι μια πανοπλία με Kevlar.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε η εταιρεία είναι το ότι η αράχνη δεν παράγει τόσο μετάξι όσο χρειάζεται για μια μαζική παραγωγή. Η φύση επίσης καθιστά αδύνατον το επιχείρημα εκτροφείων αράχνης έτσι όπως το κάνουμε με τους μεταξοσκώληκες, αφού όταν δεν έχουν θηράματα εύκολα  καταφεύγουν στον κανιβαλισμό.

Η Spiber όμως κατάφερε να αναπτύξει μια τεχνολογία η οποία βασίζεται σε συνθετικά γονίδια. Τα εν λόγω γονίδια καταφέρνουν να παράγουν  την φιβροΐνη, η οποία είναι η δομική πρωτεΐνη του μεταξιού της αράχνης όπως αναφέρει η dailymail.co.uk.

Το συγκεκριμένο μετάξι θα μπορούσε να βρει πάρα πολλές εφαρμογές λόγο της αντοχής του και όχι μόνο. Το μετάξι έχει χρησιμοποιηθεί σε επιδέσμους τραυμάτων, αφού όπως αναφέρουν οι επιστήμονες έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Οι επιστήμονες ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο το μετάξι της αράχνης, επειδή πιστεύουν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τα πάντα, από την κατασκευή ανθεκτικών σκοινιών για αλεξίπτωτα, έως τεχνητών αιμοφόρων αγγείων.

Δείτε το βίντεο

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS