ΑρχικήinetΤο Facebook αντιμετωπίζει κατηγορία για την αυτοκτονία ενός παιδιού

Το Facebook αντιμετωπίζει κατηγορία για την αυτοκτονία ενός παιδιού

Το Facebook μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα στην Ιταλία, αφού Σύλλογος Γονέων έχει καταθέσει μήνυση καθώς πιστεύουν ότι η διάσημη ιστοσελίδα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αυτοκτονία ενός 14-χρονου κοριτσιού, της Carolina Picchio.

facebookΑυτό που πιστεύουν οι γονείς ήταν ότι το Facebook χρησιμοποιήθηκε από τους συμμαθητές του κοριτσιού για να διαδώσουν ένα βίντεο στο οποίο η κοπέλα φαινόταν αρκετά μεθυσμένη σε ένα πάρτι.

Η κοπέλα, έχοντας πέσει ήδη θύμα εκφοβισμού στο σχολείο από αρκετούς της φίλους όπως και από τον πρώην φίλο της, δεν μπορούσε να αντέξει άλλο και έδωσε τέλος στη ζωή της.

Ο Σύλλογος Γονέων πιστεύει, το Facebook, έχει ευθύνη για το δυσάρεστο γεγονός. Συγκεκριμένα, ζητούν από το Facebook να εξηγήσει γιατί το βίντεο παρέμεινε στην ιστοσελίδα τόσες μέρες αφού αρκετοί από τους φίλους του κοριτσιού το είχαν αναφέρει.

Ωστόσο, οι αρχές που πραγματοποιούν την έρευνα δεν εξετάζουν ακόμα το ίδιο το Facebook, αν και αυτό μπορεί να αλλάξει αν υποστηρίξουν την καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και επιρρίψουν ευθύνες στο Facebook επειδή οι εργαζόμενοι δεν ενεργήσαν γρήγορα για την απομάκρυνση του βίντεο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ιταλία. Αρκετά στελέχη της Google είχαν δικαστεί επειδή δεν “κατέβασαν” εγκαίρως ένα βίντεο που έδειχνε μερικά παιδιά να κακοποιούν και να παρενοχλούν ένα φίλο τους.  Το δικαστήριο έκρινε τρία από τα στελέχη της Google ένοχους και τους καταδίκασε σε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS