ΑρχικήinetΗ Mozilla αρχίζει συνεργασία με την Foxconn

Η Mozilla αρχίζει συνεργασία με την Foxconn

Firefox-OSΗ Mozilla έχει αρχίσει μια συνεργασία με την ταϊβανέζικη εταιρεία Hon Hai Precision Industry – ή περισσότερο γνωστή και ως Foxconn, ναι καλά διαβάσατε – για την κατασκευή μιας νέας συσκευής που θα τρέχει με Firefox OS.

Η Mozilla επιβεβαίωσε την νέα εταιρική σχέση στο Reuters και παρόλο που η εταιρεία δεν αναφέρει τίποτα συγκεκριμένο για την ακριβή φύση της συσκευής, που πιστεύεται ότι θα είναι ένα tablet. Η Mozilla αναμένεται να παρουσιάσει τα σχέδια της στο Focus Taiwan στις 3 Ιουνίου.

Η Mozilla έχει ήδη υπογράψει συνεργασίες με την Alcatel (TCL), την Huawei, την ZTE και την LG για την κατασκευή smartphones με Firefox OS και αυτή έιναι η πρώτη κίνηση της για tablet.

Η Foxconn που τα περισσότερα έσοδα της έρχονται από την Apple, φέρεται να θέλει να διαφοροποιήσει την πελατειακή της βάση. Ήδη κατασκευάζει Android συσκευές και σήμερα την βλέπουμε να “πειραματίζεται” στο χώρο του Firefox OS.

Το Firefox OS είναι ένα λειτουργικό σύστημα που διεκδικεί (προς το παρόν) την τέταρτη ή την πέμπτη θέση στο κόσμο των smartphones. Οι νέες πλατφόρμες – όπως το Ubuntu Touch και το Tizen – στοχεύουν κυρίως στις αναδυόμενες αγορές και για πρώτη φορά στους αγοραστές smartphone, αναφέρει το Mashable.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS