ΑρχικήinetΗ Microsoft παρουσιάζει επίσημα τα Windows 8.1

Η Microsoft παρουσιάζει επίσημα τα Windows 8.1

w811Η Microsoft μόλις αποφάσισε να παρουσιάσει επίσημα όλες τις λεπτομέρειες των νέων Windows 8.1, τονίζοντας ότι η νέα έκδοση είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκρίνεται στις παρατηρήσεις των πελατών της.

Επιπλέον, έχει προσθέσει αρκετές βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά σε βασικούς τομείς, όπως στην εξατομίκευση, στο Windows Store, στις built-in εφαρμογές, αλλά και την αναζήτηση, ανέφερε η εταιρεία σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα.

Πρώτα από όλα, η Microsoft έχει βελτιώσει σημαντικά την εξατομίκευση του λειτουργικού συστήματος. Από τώρα και στο εξής, οι χρήστες θα μπορούν να αλλάξουν εντελώς τα Windows 8 tablets, όπως το Microsoft Surface RT ή Pro, αφού θα μπορούν να προσθέτουν frames  στην οθόνη κλειδώματος για την εμφάνιση φωτογραφιών με slide show.

Το νέο χαρακτηριστικό θα υποστηρίξει τόσο τους τοπικούς φακέλους όσο και τους λογαριασμούς του SkyDrive, ανέφερε η εταιρεία. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να τραβήξουν φωτογραφίες με την ενσωματωμένη κάμερα χωρίς να χρειάζεται να συνδεθούν.

Η νέα οθόνη εκκίνησης θα φέρει πολλές βελτιώσεις. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας ως φόντο της αρχική τους οθόνης αλλά και να επεμβαίνουν στο χρωματισμό.

“Θα μπορείτε να τρέξετε πολλαπλές εφαρμογές ταυτόχρονα, να αλλάξετε το μέγεθός τους, να τις απεγκαταστήσετε, ή να αλλάξετε την διάταξη τους. Επίσης, τα εικονίδια της οθόνης εκκίνησης στα Windows 8.1, δεξί κλικ θα μπορούν να μετακινηθούν”.

Σε περίπτωση που είστε το είδος του χρήστη που έχει εγκαταστήσει πάρα πολλές εφαρμογές, η οθόνη εκκίνησης θα σας επιτρέψει να τις φιλτράρετε κατά όνομα, ή κατά ημερομηνία εγκατάστασης, ή βάση του ποια χρησιμοποιείται περισσότερο, ή ανά κατηγορία.

Η ενσωματωμένη λειτουργία αναζήτησης θα στηρίζεται και από το Bing και θα σας επιτρέψει να αναζητήσετε ουσιαστικά τα πάντα, όπως τα τοπικά αρχεία σας, φακέλους, εφαρμογές, SkyDrive, το διαδίκτυο.

Το νέο Windows Store θα φέρει ένα σημαντικό επανασχεδιασμό, με λεπτομερείς λίστες των κορυφαίων δωρεάν εφαρμογών, νέες κυκλοφορίες, και τα top picks σε κάθε κατηγορία.

w812

Η Microsoft στο δελτίο παρουσίασης των Windows 8.1 αναφέρει ότι  θα βελτιώσει επίσης τις ενσωματωμένες εφαρμογές που υπάρχουν στο Metro, όπως το Mail, το SkyDrive, τη φωτογραφική μηχανή, και τη μουσική. Κάθε μια από αυτές θα έρθει με νέα χαρακτηριστικά, καθώς και υποστήριξη για το ολοκαίνουργιο χαρακτηριστικό  50-50 snap view mode.

 

Έρχεται επίσης και ο Internet Explorer 11 ο οποίος θα εγκαινιαστεί επίσημα με τα Windows 8.1. Θα προσφέρει ακόμα καλύτερες επιδόσεις στις οθόνες αφής, όπως αναφέρει η Microsoft.

Τελευταίο και ίσως αυτό που περίμεναν όλοι είναι το κουμπί Έναρξης. Θα είναι εκεί που το ξέραμε πάντα από παλαιότερες εκδόσεις όταν χρησιμοποιούμε το desktop mode.

Με τόση διαφήμιση και τόσες φήμες που έχουν προηγηθεί, η ανακοίνωση της Microsoft φαντάζει ετεροχρονισμένη και αρκετά φτωχή..
Η παρουσίαση της, με τέχνη μας επιδεικνύει ένα  personalization της επιφάνειας εργασίας μας σαν την ανακάλυψη της Αμερικής. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η επιτυχία ενός λειτουργικού  δεν οφείλεται σε μια όμορφη διακόσμηση της οθόνης στοιχεία ούτε στο πόσο εύκολα αλλάζουν θέση τα εικονίδια. Όσο αισιόδοξη και αν είναι η Microsoft, οι αριθμοί των πωλήσεων των Windows 8 είναι λίγο υψηλότεροι από το πιο αποτυχημένο της λειτουργικό που ακούει στο όνομα Vista. Τώρα κατά πόσο μπορεί να αλλάξει αυτή η πραγματικότητα με ένα Start Button αυτό θα το δούμε. Νομίζω όμως ότι η εποχή που βλέπαμε τα Windows 95 και μέναμε εκστασιασμένοι έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS