ΑρχικήsecurityΙστοσελίδα χρησιμοποιεί το iOS 7 για την διανομή Ransomware

Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το iOS 7 για την διανομή Ransomware

WebSenseΌσο οι φήμες και οι ανακοινώσεις μας βομβαρδίζουν συνεχώς για το επερχόμενο iOS 7, το θέμα έχει προσελκύσει την προσοχή των εγκληματιών του κυβερνοχώρου. Οι ερευνητές της Websense ερευνητές έχουν εντοπίσει μια νέα ιστοσελίδα που είναι στο στάδιο της προετοιμασίας από τους απατεώνες για να αρχίσει να μοιράζει το περιβόητο ransomware. Το συγκεκριμένο malware το έχουμε ακούσει κατά καιρούς και με το όνομα, ο ιός της Αστυνομίας.

ios7news netΗ ιστοσελίδα, ονομάζεται ios7news [dot] net και καταχωρήθηκε περίπου πριν από τρεις εβδομάδες. Επί του παρόντος, το site είναι προσβάσιμο, αλλά οι επισκέπτες του συναντούν μια σελίδα indexing.

Tο site δεν περιέχει ιστοσελίδες, αλλά αν κρίνουμε από τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε αυτό, οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι απατεώνες προετοιμάζουν το έδαφος για ένα σύστημα διανομής ransomware.

Σε έναν από τους φακέλους, οι ειδικοί της Websense εντοπίστηκαν την έκδοση 5 του control panel για το ransomware.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση 5 είναι η τελευταία που κυκλοφορεί

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κακόβουλη ιστοσελίδα μπορεί να δημιουργήσει ένα κακόβουλο αρχείο που όταν εγκατασταθεί στον υπολογιστή του θύματος θα προβάλει μια προειδοποίηση από κάποια υπηρεσία επιβολής του νόμου. Το ransomware κλειδώνει τον υπολογιστή του θύματος και εκβιάζει για λύτρα.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν πακτάρει το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιώντας το εργαλείο AutoIt. Αυτό κάνει το κακόβουλο λογισμικό σχεδόν “αόρατο” και δύσκολο να ανιχνευθεί από τα antivirus.

Όσον αφορά την IP του site είναι υπό εξέταση, μήπως συνδέεται και με άλλα phishing domains.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS