ΑρχικήinetΕπαναστατικός νέος αισθητήρας κάμερας θα βελτιώσει πολύ τη λήψη φωτογραφίας σε χαμηλό...

Επαναστατικός νέος αισθητήρας κάμερας θα βελτιώσει πολύ τη λήψη φωτογραφίας σε χαμηλό φωτισμό

new-sesonr

Σύμφωνα με το Science Daily, μηχανικοί στο Nanyang Technological University δημιούργησαν έναν νέο επαναστατικό αισθητήρα κάμερας ο οποίος είναι χίλιες φορές πιο ευαίσθητος από αυτούς που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Ο αισθητήρας είναι φτιαγμένος από γραφένιο και απ΄ότι φαίνεται είναι ο μόνος που μπορεί να ανιχνεύσει τόσο μεγάλο φάσμα φωτός.

Επιπλέον, ο αισθητήρας είναι και υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Χρησιμοποιεί 10 φόρες λιγότερη ενέργεια από τους τωρινούς αισθητήρες, ενώ θα κοστίζει και 5 φορές λιγότερο.

Ο βοηθός του εφευρέτη του αισθητήρα, Wang Qije είπε ότι κατάφεραν να αποδείξουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν έναν φθηνό, ευαίσθητο και ευέλικτο αισθητήρα μόνο από γραφένιο και ότι ελπίζουν η εφεύρεση τους να μη χρησιμοποιηθεί μόνο για προϊόντα ευρείας κατανάλωσης αλλά και για δορυφόρους.

Επιπλέον, ο Qije λέει πως οι κατασκευαστές δεν θα χρειαστεί να αλλάξουν κάτι στη διαδικασία που ακολουθούν για να παράγουν αισθητήρες. Το μόνο που θα χρειαστεί να αλλάξουν είναι το βασικό τους υλικό.

“Καθώς κατασκευάζαμε τον αισθητήρα, είχαμε στο μυαλό μας τη διαδικασία που ακολουθούν οι κατασκευαστές. Αυτό σημαίνει ότι η βιομηχανία θα συνεχίσει να παράγει τους αισθητήρες με τον τρόπο που το έκανε μέχρι σήμερα. Το μόνο που θα χρειαστεί να αλλάξουν είναι το βασικό υλικό που χρησιμοποιούν” είπε ο Qije.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS