ΑρχικήsecurityΚύπρος πρώτη σε επικίνδυνες ιστοσελίδες σύμφωνα με την Microsoft

Κύπρος πρώτη σε επικίνδυνες ιστοσελίδες σύμφωνα με την Microsoft

hackingΗ Microsoft δημοσίευσε μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με θέμα τον αριθμό των κακόβουλων δικτυακών τόπων που φιλοξενούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο.

European Union Check-Up: Malicious Websites Hosted in the EU

Όσον αφορά τα malware, σε παγκόσμια κλίμακα, η Βραζιλία, η Βενεζουέλα και η Κίνα έχει το μεγαλύτερο αριθμό servers που τα φιλοξενούν.

Στην ΕΕ, τα περισσότερα sites διανομής malware βρίσκονται στο Λουξεμβούργο, στη Ρουμανία, στη δική μας την Κύπρο, στην Λετονία και στη Λιθουανία. Όλες αυτές οι χώρες φιλοξενούν τις περισσότερες ιστοσελίδες διανομής malware από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Τα περισσότερο χρησιμοποιημένα download URLs έχουν εντοπιστεί στο Αζερμπαϊτζάν, τη Συρία και το Ουζμπεκιστάν. Στην ΕΕ, η Κύπρος έχει το μεγαλύτερο αριθμό στα μολυσμένα download sites  – σχεδόν έξι φορές μεγαλύτερο από το παγκόσμιο μέσο όρο.

Άλλες χώρες όπου φιλοξενούνται πολλά μολυσμένα download sites είναι η Λετονία, η Ουγγαρία, η Γερμανία και το Λουξεμβούργο.

Η Κύπρος κατέχει την πρωτιά, σε ιστοσελίδες phishing, και ακολουθείται από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία και το Λουξεμβούργο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα βασίζονται σε στοιχεία της Microsoft από το Security Intelligence Report volume 14. Τα στατιστικά στοιχεία επικεντρώνονται στο τέταρτο τρίμηνο του 2012.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS