ΑρχικήsecurityΤο FBI προειδοποιεί για τις online αγορές οχημάτων

Το FBI προειδοποιεί για τις online αγορές οχημάτων

Το Internet Crime Complaint Center (IC3) του FBI έχει εκδώσει μια προειδοποίηση για την προστασία του κοινού από μια νέα απάτη.

fbi-logo-seal“Αν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο από κάποιο Online κατάστημα, προσέξτε. οι κυβερνο – εγκληματίες έχουν αναρτήσει διαφημίσεις στο Διαδίκτυο χωρίς εικόνες, παρέχοντας τις φωτογραφίες μόνο κατόπιν αιτήματος. Μερικές φορές αυτές οι εικόνες αποστέλλονται ως συνημμένα ή άλλες φορές, σαν μια σύνδεση που υποτίθεται ότι οδηγεί  σε μια online γκαλερί- αλλά σε κάθε περίπτωση, οι φωτογραφίες αυτές περιέχουν συχνά κακόβουλο λογισμικό που μολύνει τον υπολογιστή του θύματος,” αναφέρει η προειδοποίηση.

Το κακόβουλο λογισμικό κατευθύνει το θύμα σε πλαστές ιστοσελίδες που διαχειρίζονται από τους εγκληματίες που είναι πίσω από την απάτη και μοιάζουν σχεδόν ίδιες με τα domains που υπήρχαν οι αρχικές διαφημίσεις (αυτές που δεν περιείχαν φωτογραφίες). Όταν το θύμα συμφωνήσει στην αγορά του υποτιθέμενου αυτοκινήτου, φαντάζεστε τι γίνεται. Δεν θα παραλάβει ποτέ το όχημα που επέλεξε και οι εγκληματίες θα εξαφανιστούν ακόμα και από τα εισερχόμενα του.

Για να αποφύγετε να πέσετε θύματα σε τέτοιου είδους απάτες, το FBI προτείνει στους καταναλωτές να αγοράζουν μόνο από ασφαλείς και αξιόπιστες ιστοσελίδες .

Και σίγουρα δεν φτάνει μόνο αυτό. Οι αξιόπιστες λύσεις ασφαλείας θεωρούνται απαραίτητες όπως και η συνεχής ενημέρωση για το τι συμβαίνει στην παγκόσμια hacking και 0Day σκηνή, από αξιόπιστες πηγές φυσικά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS