ΑρχικήinetΗ Γαλλία ζητάει από την Apple να πληρώσει 5 εκ. ευρώ σε...

Η Γαλλία ζητάει από την Apple να πληρώσει 5 εκ. ευρώ σε φόρους για τις πωλήσεις των iPad του 2011

ipad-mini-2-november

Μια Γαλλική επαγγελματική ένωση που εισπράττει έσοδα για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, χρέωσε στην Apple, 5 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους που συνδέονται με τις πωλήσεις των iPad το 2011.

Η ένωση γνωστή ως SACEM, ζητάει από την Apple, 5 εκατομμύρια ευρώ ως φόρο λόγο του ότι το iPad είναι σε θέση να αναπαράγει υλικό που υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα, ενώ το ποσό αυτό δεν έρχεται μόνο από τη Γαλλία αλλά και από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως τη Γερμανία.

Μόλις εισπράξει η SACEM του φόρους, στη συνέχεια τους μοιράζει σε όλους τους συγγραφείς, δημιουργούς, παραγωγούς, ηθοποιούς και άλλους, όπου η δουλειά τους αναπαράγεται μέσω του iPad.

Σύμφωνα με την ένωση, η Apple χρέωσε το εξτρά αυτό πόσο στους καταναλωτές που αγόρασαν iPad το 2011, ωστόσο δεν έδωσε ποτέ τα λεφτά στην ένωση.

Μετά την ανακοίνωση του τελευταίου οικονομικού τριμήνου της Apple, και τον υπερβολικών χρηματικών ποσών που έχει εκτός Αμερικής, αρκετοί ξεκίνησαν να κινούνται πιο απειλητικά, και κυρίως όσον αφορά τους φόρους, εναντίων της εταιρείας.

Φυσικά, το ποσό αυτό που ζητάει η Γαλλία δεν είναι τίποτα μπροστά στα δισεκατομμύρια των φόρων που έχει γλυτώσει μη στέλνοντας τα λεφτά της στην Αμερική.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS