ΑρχικήsecurityΚίνα: έχουμε αποδείξεις για χιλιάδες απόπειρες hacking από τις ΗΠΑ

Κίνα: έχουμε αποδείξεις για χιλιάδες απόπειρες hacking από τις ΗΠΑ

Λίγο πριν από τη συνάντηση του Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama με τον Κινέζο ομόλογο του Xi Jinping, ο διευθυντής του Chinese National Computer Network Emergency Response Technical Team/Coordination Center (CNCERT) έκανε μια ενδιαφέρουσα δήλωση.china

Σύμφωνα με την China.org.cn, ο Huang Chengqing ανέφερε ότι έχουν στην διάθεση τους πάρα πολλά δεδομένα που αποδεικνύουν πάρα πολλές διαδικτυακές επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίων της Κινας, ωστόσο, πιστεύει ότι το να αρχίσει η μια χώρα να κατηγορεί την άλλη δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα.

Το CNCERT αναφέρει επίσης ότι στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για την επίλυση περιπτώσεων hacking και ότι οι ίδιοι επίλυσαν περισσότερες από 32 από αυτές τις περιπτώσεις που έγιναν στις ΗΠΑ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Ο Huang δεν διέψευσε καμία από τις πρόσφατες δημοσιεύσεις που σύμφωνα με τις οποίες η Κίνα έκλεψε πάρα πολλά σχέδια οπλικών συστημάτων των ΗΠΑ.

Αντ ‘αυτού, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει εκθέτουν τέτοιες διαβαθμισμένες πληροφορίες στο Διαδίκτυο.

Μια έκθεση από CNCERT δείχνει ότι μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και 31 Μαΐου πάνω από 4.000 servers των ΗΠΑ είχαν χρησιμοποιηθεί για να παραβιάσουν γύρω στους 2.91 εκατομμύρια υπολογιστές της Κίνας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS