ΑρχικήinetΧίλιες εφαρμογές από Έλληνες προγραμματιστές στο Windows Phone Store

Χίλιες εφαρμογές από Έλληνες προγραμματιστές στο Windows Phone Store

Windows StoreΟ μέσος όρος της βαθμολογίας που δίνουν οι χρήστες ανέρχεται στα 4 με άριστα το 5, μετά από 30.000 αξιολογήσεις που έχουν συγκεντρώσει οι ελληνικές εφαρμογές μέχρι σήμερα. Πολλές από αυτές έχουν παρουσιαστεί ως κορυφαίες στην κατηγορία τους από το Windows Phone Store σε περισσότερες από 140 χώρες, επισημαίνει η Microsoft

H εταιρεία αναφέρει ως χαρακτηριστικά παραδείγματα επιτυχούς συμμετοχής στην πλατφόρμα Windows Phone Store το ελληνικό start up Tainicom που ανέπτυξε το The Juggler, το πρώτο Pinball Simulator στην πλατφόρμα Windows Phone, το Dr. Pickaxe, που έχει πολλές θετικές αξιολογήσεις από τους χρήστες και περισσότερα από 90.000 download.

Μεγάλη χαρακτηρίζεται και η επιτυχία της Anlock, που αναπτύσσει εκπαιδευτικές εφαρμογές για Windows Phone σε 6 γλώσσες. Η Anlock κέρδισε σημαντική αναγνώριση όταν οι εφαρμογές της προβλήθηκαν ως κορυφαίες στην κατηγορία τους στα Windows Phone Stores 100 και πλέον χωρών -με προβολή σε τηλεοπτική διαφήμιση στην Αμερική και χρήση των εφαρμογών από 500.000 χρήστες σε 100 χώρες με 7 εκατομμύρια views, σημειώνει η Microsoft Ελλάς.

Η εταιρεία σε μια προσπάθεια να αναδείξει την αξία του δικού της app store αναφέρει πως το Windows Phone Store είναι ανοικτό σε 191 χώρες, και τα Windows Phone έχουν ήδη κερδίσει μερίδιο άνω του 10% σε ορισμένες από αυτές τις χώρες, όπως επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της IDC.

Ο μέσος αριθμός εφαρμογών που κατεβάζουν οι χρήστες Windows Phone ανέρχεται στα 55 apps. Η Microsoft αναφέρεται επίσης στην δυναμική της πλατφόρμας, που φαίνεται από τις πωλήσεις των συσκευών με Windows Phone 8 που έχουν τετραπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Έχει σημειωθεί 100% αύξηση στον αριθμό των εφαρμογών που κατεβάζουν οι χρήστες καθώς επίσης 140% αύξηση στα έσοδα από εφαρμογές, υποστηρίζει η εταιρεία.

Υπέρ της ανάπτυξης εφαρμογών για Windows Phone 8 τάχθηκαν και οι προαναφερόμενοι developers.
O κ. Νίκος Καστελλάνος της Tainicom αναφέρεται ιδιαίτερα στην υποστήριξη της Microsoft Ελλάς αλλά και στον χρόνο που επέλεξε η εταιρεία να μπει στο Windows Phone Store: «Από την αρχή είδαμε την δυναμική που κρύβεται στη νέα πλατφόρμα των Windows Phone και θέσαμε ως στόχο να θεμελιώσουμε την Τainicom ως την πρώτη εταιρεία στα Pinball Simulation μέσα σε αυτό το οικοσύστημα. Τα εργαλεία και η υποστήριξη που είχαμε από την Microsoft Ελλάς είχαν καταλυτικό ρόλο στην υλοποίηση αυτού του στόχου. Το γεγονός ότι μπήκαμε νωρίς στην αγορά των Windows Phone μας έδωσε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με το αγοραστικό κοινό πιο άμεσα και να αποκτήσουμε repeat clients και πρόσβαση στα σημαντικά blogs του χώρου που παρακολουθούν την πορεία μας και δίνουν σημαντική προβολή σε κάθε νέα κυκλοφορία της tainicom».

Ο κ. Γιώργος Καραβίας, Executive Producer της Anlock αναφέρεται στον κορεσμό των καταστημάτων για τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες, δηλαδή το iOS και το Android: «Με τον υπάρχοντα κορεσμό στο App Store και στο Google play και τα ομολογουμένως σημαντικά οφέλη του να παρουσιάζεις σε διεθνές επίπεδο πριν από τον ανταγωνισμό την εφαρμογή σου, η πλατφόρμα των Windows Phone είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του είδους της για developers. Για αυτό το λόγο και χωρίς δεύτερη σκέψη ξεκινήσαμε νωρίς και σήμερα διαθέτουμε 17 εκπαιδευτικές εφαρμογές για παιδιά για Windows Phone σε έξι γλώσσες, οι οποίες καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της κατηγορίας τους σε δεκάδες χώρες. Αρωγός στην προσπάθεια μας σε υποστήριξη και σε εργαλεία, το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft Ελλάς, με την βοήθεια του οποίου είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε ακόμα περισσότερες διεθνείς επιτυχίες στο προσεχές μέλλον».

H Microsoft υποστηρίζει πως το Windows Phone Store προσφέρει «μια εξαιρετική επιχειρηματική ευκαιρία στους developers», υποστηρίζοντας την εύκολη κατασκευή και συντήρηση εφαρμογών, ενώ σημαντική είναι και η ευκαιρία χρηματοδότησης μέχρι και 70.000 ευρώ από το πρόγραμμα AppCampus (www.appcampus.fi).

in

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS