ΑρχικήsecurityPhishing ψαρεύει κωδικούς πρόσβασης εκμεταλλευόμενο τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Phishing ψαρεύει κωδικούς πρόσβασης εκμεταλλευόμενο τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Αρκετές εταιρείες έχουν εφαρμόσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων το τελευταίο διάστημα, όπως το Twitter και το LinkedIn.

yahoomailΣύμφωνα με τους ειδικούς της Zscaler, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εκμεταλλεύονται αυτές τις ανακοινώσεις για να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας στις απάτες τους.

Ένα τέλειο παράδειγμα είναι ένα πρόσφατο spam που έχει σχεδιαστεί για να ξεγελάει τους χρήστες της Yahoo στην παράδοση των διαπιστευτηρίων ελέγχου ταυτότητας τους, ενημερώνοντας τους για μια νέα “αναβάθμιση του λογαριασμού.”

“Έχετε 1 Σημαντικό e-mail προειδοποίησης! Σας συμβουλεύουμε να ενημερώσετε το λογαριασμό σας για να επιλύθει το πρόβλημα. Κάντε κλικ εδώ [link] για να προχωρήσετε. Σε αντίθετη περίπτωση, αυτό θα οδηγήσει σε αναστολή και απενεργοποίηση του λογαριασμού σας,” αναφέρει το νέο spam μήνυμα με τίτλο ” Τελευταία Ενημέρωση Προσοχή! Ενημέρωστε Τώρα! ”

Φυσικά, ο σύνδεσμος που περιέχει το email δεν οδηγεί σε ιστοσελίδα της Yahoo, αλλά σε μια ιστοσελίδα που έχει σχεδιαστεί να μοιάζει με την Yahoo και να κλέψει τα διαπιστευτήρια σας..

Αν είστε θύμα αυτής της απάτης, αλλάξετε άμεσα τον κωδικό πρόσβασης σας στη Yahoo. Εάν χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό και σε άλλες ιστοσελίδες, αλλάξτε κωδικό και σε αυτές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS