ΑρχικήsecurityPRISM αποκαλύψεις για το σκάνδαλο, προειδοποίηση από τον Sir Tim Berners-Lee

PRISM αποκαλύψεις για το σκάνδαλο, προειδοποίηση από τον Sir Tim Berners-Lee

prismΟ Sir Tim Berners-Lee είναι ο άνθρωπος που ανακάλυψε το Internet. Η δήλωση του έρχεται να ανησυχήσει ακόμα περισσότερο τους φίλους του διαδικτύου αμέσως μετά το σοκ που επέφερε η αποκάλυψη ότι αρκετές μεγάλες εταιρείες μοιραζόταν τα δεδομένα τους με την Αμερικάνικη κυβέρνηση. Ο  Sir Tim Berners-Lee δήλωσε ότι το World Wide Web είναι αντιμέτωπο με μια “σημαντική” απειλή που προέρχεται από αυτούς που προσπαθούν να το ελέγξουν στα κρυφά.

Σύμφωνα με τον Berners, σε όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται και οι νόμοι, όπως τον SOPA, ACTA κλπ, αναφέρει η Telegraph.

“Εάν μπορείτε να ελέγξετε το Internet, αν μπορείτε να “πειράξετε” αυτά που λέει ο κόσμος, ή να παρακολουθήσετε κάθε είδους επικοινωνία, αυτό είναι ένα πολύ είναι πολύ ισχυρό  όπλο…που το πάρει μια διεφθαρμένη κυβέρνηση, θα τους δώσει τη δυνατότητα να παραμείνουν στην εξουσία για πάντα”, ανέφερε.

Δηλώσεις του ήρθαν αμέσως μετά τις ειδήσεις σχετικά με το πρόγραμμα PRISM της NSA. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενες δημοσιεύσεις το  PRISM μπορεί να έχει ένα τεράστιο όγκος προσωπικών πληροφοριών από εταιρείες όπως την Google, το Facebook, τη Microsoft, την Apple και άλλες

Οι δημοσιεύσεις αναφέρουν επίσης ότι ορισμένες βρετανικές εταιρείες έχουν μια πολύ καλά συγκαλυμμένη συνεργασία με κορυφαία κατασκοπευτικά πρακτορεία της Αμερικής, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν στα “χέρια” τους δεδομένα μέσω του PRISM τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2010.

“Η αδικαιολόγητη εποπτεία της κυβέρνησης είναι μια εισβολή σε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που απειλεί τα θεμέλια της κάθε δημοκρατικής κοινωνίας” ανέφερε ο εφευρέτης του World Wide Web.

Προέτρεψε επίσης τους χρήστες του Διαδικτύου να απαιτήσουν αυξημένη νομική προστασία και εγγυήσεις για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής και της κάθε online επικοινωνίας τους. Αυτό περιλαμβάνει, είπε, το δικαίωμά τους να ενημερώνονται για το πότε και γιατί κάποιος ζητήσει να έχει πρόσβαση στα δεδομένα τους.

Πριν από λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε ότι η NSA, ένας οργανισμός ασφαλείας των ΗΠΑ, συλλέγει στα κρυφά προσωπικά δεδομένα, για χρόνια με την ελπίδα της πρόληψης και της καταστολής τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο διευθυντής της NSA επιβεβαίωσε την είδηση​​, αλλά κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης για την αποκάλυψη της αλήθειας σχετικά με το σχέδιο λέγοντας ότι αυτή η κίνηση τους κάνει το έργο τους δυσκολότερο και ότι ο στόχος τους είναι να υπερασπιστούν τη χώρα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε επίσης το πρόγραμμα PRISM. Και ενώ σύσσωμη η αμερικάνικη κυβέρνηση παραδέχεται την ύπαρξη του προγράμματος PRISM, η Google, το Facebook, η Apple και η Microsoft, αρνούνται πεισματικά οποιαδήποτε ανάμειξη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS