ΑρχικήsecurityΝέο hoax σας προστατεύει από τους hackers στο Facebook

Νέο hoax σας προστατεύει από τους hackers στο Facebook

Κυκλοφορεί σήμερα, μάλλον φρέσκο, εκμεταλλευόμενο την άγνοια αλλά και την αλληλεγγύη των μελών του Facebook. Μέ λίγα λόγια αναφέρει ότι μερικοί κακοί hackers μπορούν να αρχίσουν να δημοσιεύουν στα Timeline των χρηστών του Facebook. Ο συγγραφέας του hoax σαν καλό παιδί βέβαια προσπαθεί να προλάβει το κακό και να προειδοποιήσει αν είναι δυνατόν και όλο το Facebook. Ο λόγος που το κάνει; Είναι γιατί φοβάται μήπως κάποιος hacker αρχίζει να γράφει στον τοίχο του και προσβάλει τους φίλους του (που τους εκτιμά τόσο πολύ…τόσο που τους κοροϊδεύει).

Το εν λόγο κείμενο με την μορφή φωτογραφίας αρχισε να κάνει τον κύκλο του σήμερα στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο και ίσως σύντομα θα το δείτε σε κάποιο “τοίχο” φίλου σας. Μην το διαδίδετε, βοηθάτε την αναπαραγωγή του. Μας είναι γνωστό ότι πρέπει να προστατευόμαστε από τους hackers αλλά το συγκεκριμένο hoax δεν έχει να κάνει τίποτα με αυτό. Η τελευταία ατάκα του φαρσέρ είναι χαρακτηριστικό ενός hoax:

Αντιγράψτε και δημοσιεύστε το στον τοίχο σας, έτσι για να είστε ασφαλείς….

1hoax fb

Με το που κάνετε την δημοσίευση τέρμα τα βάσανα… θα είστε ασφαλείς!

Το συγκεκριμένο hoax δεν είναι επικίνδυνο, καθώς δεν οδηγεί σε κάποια κακόβουλη ιστοσελίδα. Ο δημιουργός του ήθελε απλά να παίξει. Μην του επιτρέπεται να παίζει μαζί σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS