ΑρχικήsecurityHacker που αποκάλυψε βιαστές θα τιμωρηθεί με μεγαλύτερη ποινή από αυτούς

Hacker που αποκάλυψε βιαστές θα τιμωρηθεί με μεγαλύτερη ποινή από αυτούς

DERIC-LOSTUTTERΓια μια υπόθεση βιασμού που εξελίχτηκε στο Steubenville, συνελήφθησαν δυο ποδοσφαιριστές του γυμνασίου της πόλης. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες  για σεξουαλική επίθεση σε μια νεαρή κοπέλα. Η υπόθεση διαλευκάνθηκε από μια ομάδα των Anonymous όταν διέρρευσαν σημαντικές στοιχεία που αποδείκνυαν την ενοχή των δραστών. Στα στοιχεία αυτά υπήρχαν tweets, φωτογραφίες από το Instagram, και ένα 12 λεπτο βίντεο. Όμως όπως φαίνεται ένας από τους Anonymous θα πάρει μεγαλύτερη ποινή  από την ποινή των βιαστών.

Όπως αναφέρει το Mother Jones, ο 26-χρονος Deric Lostutter – που είναι γνωστός σαν “KYAnonymous” στο ρόλο του στην υπόθεση του βιασμού στο Steubenville – θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μέχρι και 10 χρόνια φυλάκισης αν καταδικαστεί για τα εγκλήματα hacking που του προσάπτουν. Το FBI εισέβαλε στο σπίτι του Losuetter τον περασμένο Απρίλιο. Ο χάκερ στο διαδίκτυο είπε Mother Jones ότι πιστεύει πως η έρευνα του FBI που υποκινήθηκε από τις αρχές του Stebenville που ήθελαν να στείλουν στον Lostutter ένα σαφές μήνυμα: Δεν θα έπρεπε να έχει αναμιχθεί.

“Θέλουν να με κάνουν παράδειγμα” αναφέρει ο Lostutter. Και συνέχισε “Στην κλειστή κοινωνία μιας μικρής πόλης του Οχάιο, πολλά σημαίνοντα πρόσωπα της κοινότητας- όπως ο προπονητής ποδοσφαίρου του Γυμνασίου- έπαιξαν κάποιο ρόλο στη συγκάλυψη των βιαστών”, διότι αυτό ήταν πιο εύκολο από την διατάραξη του status quo.

Οι δύο έφηβοι που είχαν καταδικαστεί για βιασμό, ο Trent Mays και ο Ma’lik Richmond, αντιμετωπίζουν ποινές έως και δύο χρόνια σε ένα κέντρο κράτησης ανηλίκων. Επειδή είναι και δύο ανήλικοι, δεν θα μείνουν πολύ καιρό στην φυλακή, αντίθετα με τον Lostutter που είναι ενήλικος. Έτσι ο Lostutter ετοιμάζεται για μια δαπανηρή νομική μάχη, και οι Aanonymous αναζητούν δωρεές για να τον βοηθήσουν.

Η ιστοσελίδα για τις δωρεές είναι εδώ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS