ΑρχικήsecurityRSA Online fraud report Πως συνδέεται το phishing με τον χακτιβισμό

RSA Online fraud report Πως συνδέεται το phishing με τον χακτιβισμό

Τη Δευτέρα, η RSA κυκλοφόρησε μια μηνιαία ηλεκτρονική έκθεση για τις απάτες του μήνα Μάιου. Εκτός από τα στοιχεία για το παγκόσμιο  phishing, η μελέτη κάνει επίσης μια ενδιαφέρουσα σύνδεση μεταξύ των phishers και των χακτιβιστών.

phishingΕνώ οι χακτιβιστές, όπως το κίνημα των Anonymous κίνημα, που συνήθως χρησιμοποιούν επιθέσεις denial-of-service (DDoS) για να διαμαρτυρηθούν, μερικές φορές έχουν διαρρεύσει και αρκετά ευαίσθητα δεδομένα από τις εταιρείες που είχαν σαν στόχο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι κυβερνοεγκληματίες περιμένουν με ανυπομονησία τους χακτιβιστές να δημοσιεύσουν τα στοιχεία που έχουν υποκλέψει από μεγάλους οργανισμούς.

Για παράδειγμα, στην επίθεση κατά της Sony Entertainment, όπου οι λεπτομέρειες των σχεδόν 25 εκατομμύρια χρήστες διέρρευσαν on-line, η φήμη της Sony δεν ήταν η μόνη ζημιωμένη.

Οι κυβερνοεγκληματίες έκαναν αμέσως αντίγραφα των πληροφοριών που διέρρευσαν και άρχισαν να τα χρησιμοποιούν για το δικό τους κέρδος.

“Για τους απατεώνες, τα hacks μεγάλης κλίμακας είναι σαν καραμέλα. Οι χακτιβιστές δημοσιεύουν δημόσια και εκθέτουν βάσεις δεδομένων, σαν τρόπαιο του κυνηγιού τους και ο ρόλος τους σταματάει εκεί. Αλλά μόλις οι βάσεις δεδομένων παρουσιαστούν, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου και οι απατεώνες τρέχουν να τις κατεβάσουν πριν γίνει καταγγελία για τα links  στις αρχές, ” αναφέρει η έκθεση της RSA.

Όλες οι Phishing εκστρατείες, τα spam, η κλοπή ταυτότητας, οι απάτες, η διανομές malware, οι αγοροπωλησίες πληροφοριών σε υπόγειες ιστοσελίδες, και η πρόσβαση σε άλλους λογαριασμούς των θυμάτων (δεδομένου ότι πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για περισσότερες από ένα λογαριασμό) είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορούν να επωφεληθούν από μια διαρροή των hacktivists.

Κατεβάστε την μελέτη της RSA (PDF)

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS