ΑρχικήinetH ατάκα του Phil Shiller που θα μείνει στην ιστορία (Video)

H ατάκα του Phil Shiller που θα μείνει στην ιστορία (Video)

phil

Μία έκπληξη περίμενε τους παρεβρισκόμενους στην αίθουσα του Moscone Culture Center. Ο Phil Shiller, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του στο WWDC 2013, ανακοίνωσε τον νέο, πρωτοποριακό, τουλάχιστον από άποψη σχεδίασης και αισθητικής Mac Pro.

Tο νέο Mac Pro διαθέτει διπλή κάρτα γραφικών AMD FirePro με 6GB μνήμη, PCI Express-based Flash Storage, την επόμενη γενιά του Thunderbolt 2, νέα γενιά επεξεργαστών Xeon, γρήγορη μνήμη και υποστήριξη για βίντεο 4Κ. Με επιλογή για 12 πυρήνες Xeon E5, 40GB/s PCI Express bandwidth και 256-bit-wide floating-point instructions η ταχύτητα δεν θα αποτελέσει ποτέ πρόβλημα! To Mac Pro περιλαμβάνει τετρακάναλo DDR3 memory controller στα 1866MHz με 60GB/s bandwidth και επειδή είναι ECC μνήμη δεν υπάρχει περίπτωση να διακοπεί η δουλειά σας από transient memory errors.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι και το σύστημα ψύξης της συσκευής. Αντί να χρησιμοποιηθούν πολλαπλά heat sinks και ανεμιστήρες για τους επεξεργαστές και κάρτες γραφικών όλα είναι κατασκευασμένα γύρω από ένα μοναδικό κομμάτι αλουμινίου σχεδιασμένο για την μεγιστοποίηση της ροής αέρα και της θερμικής χωρητικότητας. Η ζέστη απομακρύνεται από τους επεξεργαστές και κάρτες γραφικών και διανέμεται ομοιόμορφα στον πυρήνα. Έτσι, αν ένας επεξεργαστής δεν λειτουργεί στον ίδιο βαθμό με τους άλλους η επιπλέον θερμική χωρητικότητα μπορεί να μοιραστεί αποδοτικότερα μεταξύ τους.

Όλα αυτά, βέβαια, έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα τη δραστική μείωση του μεγέθους της συσκευής. Μιας και μιλάμε για διαστάσεις που είναι 25.2 εκατοστά ύψους και διάμετρο 16.8 εκατοστά.

Το Mac Pro λοιπόν μετά από μια δεκαετία σχεδόν φωνάζει παρόν είναι πανίσχυρο και βάζει νέα σχεδιαστικά στάνταρ για τον ανταγωνισμό που χθες πρέπει να έμεινε άφωνος. Ο Phil Shiller επί σκηνής δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του και εκστασιασμένος είπε μια ατάκα από αυτές που θα μείνουν στην ιστορία!

“Can’t innovate anymore, my ass!”.

Ήταν μια απάντηση παρμένη από μια αντίδραση που πιθανών να είχε και ο Steve Jobs αν ήταν παρόν μιας και για πολύ καιρό μεγάλη μερίδα του τύπου και όχι μόνο κατηγορούν την Apple πως έχει σταματήσει να καινοτομεί και έχει γίνει μια βαρετή εταιρεία χωρίς φαντασία.

Εμείς θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τον Phil Shiller μιας και το Mac Pro μας έδειξε πως δεν έχει χαθεί η μαγεία της Apple! Δείτε ξανά στο παρακάτω video αυτή την μοναδική στιγμή!

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS