ΑρχικήReviewsΤα νέα Macbook Air είναι απίστευτα γρήγορα

Τα νέα Macbook Air είναι απίστευτα γρήγορα

MacBookAir2013-01

Οι νέοι επεξεργαστές Haswell της Intel στα καινούργια MacBook Air, σε συνδυασμό με τα νέα SSD, παρουσίασαν τόσο γρήγορες ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης που το Γαλλικό site MacBidouille, αρχικά πίστευε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το λογισμικό που έκανε τις δοκιμές!

Η δεύτερη εκτέλεση έδειξε τα τελευταία Air πραγματικά προσφέρουν ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής στο δίσκο μεγαλύτερες από την θεωρητική μέγιστη ταχύτητα του SATA 3. Το μυστικό, όπως έχει σημειώσει και το AnadTech, στις δικές του δοκιμές, είναι ότι η Apple χρησιμοποιεί τον δίαυλο PCIe για την επικοινωνία με το SSD όπως και το νέο Mac Pro.

To PCIe προσφέρει απευθείας σύνδεση στο motherboard δίχως την ανάγκη χρήσης του “αργότερου” SATA (το SATA 3 έχει μέγιστη ταχύτητα επικοινωνίας τα 600ΜΒ/sec). To AnandTech επιβεβαίωσε τους αριθμούς του MacBidouille, και μάλιστα βρήκε ότι με μεγαλύτερα σε μέγεθος αρχεία οι αριθμοί αυτοί είναι ακόμα καλύτεροι. Σημείωσε δε ότι είναι η πρώτη φορά που το PCIe χρησιμοποιείτε για μέσω αποθήκευσης σε υπολογιστή ευρείας χρήσης.

Και ενώ ο στόχος της Apple με τους νέους επεξεργαστές ήταν να επιτύχουν καλύτερη αυτονομία με την μπαταρία (κάτι που πέτυχαν), οι δοκιμές τους έδειξαν και βελτίωση στην ταχύτητα του επεξεργαστή κατά 3-8% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Δημήτριος Γεωργουλάς

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS