ΑρχικήsecurityΕυπάθεια επιτρέπει σε hacker την παραβίαση λογαριασμών του Facebook

Ευπάθεια επιτρέπει σε hacker την παραβίαση λογαριασμών του Facebook

facebookΟ Ινδός ερευνητής ασφαλείας Prakhar Prasad εντόπισε έναν τρόπο για να παραβιάζει λογαριασμούς των χρηστών του Facebook με την αξιοποίηση μιας ευπάθειας ανοικτής ανακατεύθυνσης στο Quora.

Ο εμπειρογνώμονας έχει ανακαλύψει ότι με τη εκμετάλλευση open redirect ενός ελαττώματος στις επαφές της σελίδας Quora, μπορούσε να υποκλέψει το Facebook OAuth “access_token” του κάθε χρήστη που χρησιμοποιεί την υπηρεσία Quora και έχει κάνει login μέσω του Facebook.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή της Quora για το Facebook έχει πάνω από 500.000 μηνιαίους χρήστες, έτσι η βάση δεδομένων των θυμάτων αυτής της επίθεσης είναι αρκετά μεγάλη.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, ο εισβολέας θα πρέπει να πείσει το θύμα να κάνει κλικ σε ένα σύνδεσμο που θα κλέψει το “access_token” του και στη συνέχεια τον ανακατευθύνει στο Facebook για να αποφευχθεί κάθε υποψία. Η ευπάθεια ανοιχτής ανακατεύθυνσης στο Quora επέτρεψε στον εισβολέα να ανακατευθύνει τα θύματα σε ένα script σχεδιασμένο για να εκτελεί την παραπάνω διεργασία.

Η ευπάθεια αναφέρθηκε στην Quora στις 9 Ιουνίου και διορθώθηκε από την εταιρεία στις 14 Ιουνίου.

Πρόσθετες τεχνικές λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στο blog του Prakhar Prasad.

Δείτε το βίντεο

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS