ΑρχικήinetΤο Αμερικάνικο Κόμμα Πειρατών θέλει να φτιάξει κοινωνικό δίκτυο ασφαλή από την...

Το Αμερικάνικο Κόμμα Πειρατών θέλει να φτιάξει κοινωνικό δίκτυο ασφαλή από την NSA

pirate partyΤο Κόμμα Πειρατών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα νέο κοινωνικό δίκτυο που θα αφήσει τους Αμερικανούς επικοινωνούν χωρίς το φόβο ότι κάποιος τους κατασκοπύει από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας.

Με όλο το θόρυβο γύρω από το σκάνδαλο του PRISM της NSA, αργά ή γρήγορα κάποιος τελικά κάποιος  ένοιωσε την υποχρέωση να προσφέρει μια υπηρεσία ασφαλή από την επιτήρηση των μυστικών υπηρεσιών.

Και ο πρώτος που θα το φαίνεται ότι θα το δημιουργήσει είναι το Κόμμα των Πειρατών των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το Business Insider.

Η Lindsay-Anne Bruner, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής, αναφέρει ότι το Κόμμα των Πειρατών άρχισε να σκέφτεται σοβαρά τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού δικτύου. Δημοσίευσαν μάλιστα την ιδέα στο Facebook αναζητώντας βοήθεια από ανθρώπους που έχουν τις δεξιότητες να το πραγματοποιήσουν.

Μέχρι στιγμής, ξέρουν ότι θέλουν να διαμορφώσουν ένα κοινωνικό δίκτυο μετά το Diaspora, ένα άλλο παρόμοιο project. Θα χρησιμοποιεί Secure Socket Layer (SSL), η οποία είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση της επικοινωνίας μέσω του Διαδικτύου.

Δεδομένου ότι η NSA μπορεί πραγματικά να αποκρυπτογραφήσει την SSL αν κάποιος τους προμηθεύσι το SSL key, το Κόμμα των Πειρατών υπόσχεται ότι δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS