ΑρχικήsecurityTwiiter το κοινωνικό δίκτυο των επαναστατών

Twiiter το κοινωνικό δίκτυο των επαναστατών

turkeyΤο Twitter φαίνεται να αρχίζει να κερδίζει στα σημεία άλλα κοινωνικά δίκτυα αφού φέρεται να προσπαθεί περισσότερα για να διασφαλίσει κάποια σημαντικά δικαιώματα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του. Εκτός αυτού, κάτι εξίσου σημαντικό είναι ότι η εταιρεία απουσίαζε εντελώς από τις δημοσιεύσεις που αφορούσαν το σκάνδαλο PRISM.

Στην Τουρκία, για μια ακόμη φορά, η υπηρεσία διαδραμάτισε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στις διαδηλώσεις που έχουν σαρώσει τη χώρα για τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οι αρχές που προσπαθούν για την πάταξη των διαδηλωτών, βρίσκουν μπροστά τους ακόμη μεγαλύτερες διαδηλώσεις. Προσπαθώντας για την καταστολή των διαδηλώσεων οι Τούρκικες αρχές προσπάθησαν να πάρουν στοιχεία από το Twitter για να προβούν σε συλλήψεις.

Προφανώς, το Twitter αρνήθηκε να συμμορφωθεί τα αιτήματα των αρχών, κάτι που μπορεί να το κάνει άνετα αφού η εταιρεία δεν εδρεύει, ούτε έχει επιχειρηματική δραστηριότητα στην Τουρκία.

Εάν το Twitter είχε γραφεία στην Τουρκία, θα ήταν σίγουρα αντικείμενο της τούρκικης νομοθεσίας, και θα έπρεπε να συμμορφωθεί με τα αιτήματα των αρχών και να παραδώσει τα δεδομένα των χρηστών του. Εν τω μεταξύ, η αστυνομία έχει υποσχεθεί να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της, συμπεριλαμβανομένων και των tweets, για να καταστείλει τους διαδηλωτές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS