ΑρχικήinetΣαουδική Αραβία μπλοκ στην εφαρμογή WhatsApp

Σαουδική Αραβία μπλοκ στην εφαρμογή WhatsApp

whatsappΗ Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να μπλοκάρει την εφαρμογή WhatsApp μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αν οι κατασκευαστές της δεν συμμορφωθούν με τους τοπικούς κανονισμούς.

Η προειδοποίηση έρχεται αμέσως μετά που η τοπική επιτροπή  Επικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφοριών (Communications and Information Technology Commission ) μπλόκαρε τη δημοφιλή εφαρμογή κλήσεων και μηνυμάτων, Viber την περασμένη εβδομάδα.

“Έχουμε επικοινωνία με την WhatsApp και άλλες παρόμοιες πλατφόρμες επικοινωνίας για να τους ενημερώσουμε ότι πρέπει  να συνεργαστούν και να συμμορφώθούν με τους κανονισμούς της Σαουδική Αραβίας, όμως δεν έχουμε πάρει απάντηση ακόμα,” ανέφερε ο Abdullah Al-Darrab, διευθυντής της CITC.

Ένας από τους λόγους που χρησιμοποιεί η Σαουδική Αραβία σαν πρόφαση για το μπλοκάρισμα της δημοφιολυς εφαρμογής είναι ότι το WhatsApp δημιουργεί ένα τοπικό διακομιστή που επιτρέπει στους υπαλλήλους να παρακολουθούν τη δραστηριότητα του χρήστη, όπως δήλωσε ο Al-Darrab.

“Τους δώσαμε μια εβδομάδα για να συμμορφωθούν και προσπαθούμε να έχουμε επικοινωνία μαζί τους από τον Μάρτιο χωρίς αποτέλεσμα”, είπε. “Ως εκ τούτου, δεν μας έχει μείνει άλλη επιλογή από το να μπλοκάρουμε αυτές τις υπηρεσίες, αρχίζοντας με την Viber.” αναφέρει το CNET.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είναι γνωστή για τέτοιου τύπου καταγγελίες. Μια προηγούμενη καταγγελία τους αφορούσε την κρυπτογραφημένη ασφάλεια που χρησιμοποιείται στο δίκτυο BlackBerry. Ο λόγος; Η κρυπτογράφηση εμπόδιζε την κυβέρνηση από την παρακολούθηση των συγκεκριμένων διαύλων επικοινωνίας, οι οποίοι όπως είπε θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να απειλήσουν την εθνική ασφάλεια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS