ΑρχικήinetMahendraparvata, η αρχαία πόλη 1.200 ετών, που ανακαλύφθηκε με τηλεπισκόπηση

Mahendraparvata, η αρχαία πόλη 1.200 ετών, που ανακαλύφθηκε με τηλεπισκόπηση

MahendraparvataΜια αρχαία πόλη που υπολογίζεται ότι έχει κατασκευαστεί πριν από περίπου 1.200 χρόνια, ανακαλύφθηκε πρόσφατα από μια ομάδα Αυστραλών αρχαιολόγων.

Σχολιάζοντας τα ευρήματά τους, οι αρχαιολόγοι εξήγησαν ότι η πόλη Mahendraparvata έχει περάσει την τελευταία χιλιετία κρυμμένα κάτω από τα δάση που δεσπόζουν στην περιοχή Siem Reap της Καμπότζης.

Η Mahendraparvata βρέθηκε πάνω σε ένα βουνό που είναι γνωστό σαν Phnom Kulen. Οι ειδικοί υποψιάζονται ότι ήταν η πρώτη πόλη της αυτοκρατορίας Angkor, όπως αναφέρει η dailymail.

Προς το παρόν, οι ερευνητές έχουν μόνο κατάφερει αποκαλύψουν κάποιους ναούς, κανάλια, δρόμους, σπήλαια και αναχώματα που υποψιάζονται ότι είναι τάφοι.

Το Verge αναφέρει ότι, η ζούγκλα που περιβάλλει την αρχαία πόλη κάνει το έργο των αρχαιολόγων αρκετά δύσκολο και ότι αυτό που έχουν αποκαλύψει μέχρι στιγμής είναι μόνο ένα μικρό μέρος της πόλης.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι αυτή χαμένη πόλη βρέθηκε με τη βοήθεια της τεχνολογίας της τηλεπισκόπησης. Με λίγα λόγια, τα λέιζερ χρησιμοποιήθηκαν για να χαρτογραφήσουν κομμάτι – κομμάτι την δασώδη περιοχή της Καμπότζης.

“Με αυτό το όργανο ξαφνικά είδαμε μια άμεση εικόνα μιας ολόκληρης πόλης που κανείς δεν γνώριζε ότι υπήρχε,” ανέφερε ο Damian Evans ένας από τους αρχαιολόγους.

Ο χάρτης επέτρεψε στους ερευνητές να προσδιορίσουν τη θέση των δύο αρχαίων ναών και μια σπηλιά της οποίας τα τοιχώματα καλύπτονται με πανάρχαια γλυπτά.

Η πόλη της Mahendraparvata βρίσκεται σε μια  απόσταση μόλις 25 μίλιων δυτικά του Angkor Wat, το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS