ΑρχικήsecurityΝέο "βίντεο" Scam στο Facebook: η κοπέλα με το τσεκούρι

Νέο “βίντεο” Scam στο Facebook: η κοπέλα με το τσεκούρι

scam facebookΜία νέα απάτη εμφανίστηκε σήμερα στο Facebook.

“[OMG] she went inclusively nuts and lost all control of the razor-sharp axe. Well, watch what happened in this video [Link]”

Ή στα Ελληνικά

“[OMG] τρελάθηκε, έχασε κάθε έλεγχο και πήρε το τσεκούρι. Δείτε τι συνέβη σε αυτό το βίντεο [Link], ” αναφέρει το νέο Facebook.

Σύμφωνα με το EHackingNews, όταν κάποιος εξαπατηθεί και κάνει κλικ στο βίντεο για να δει το clip, θα οδηγηθεί σε μια άλλη ιστοσελίδα όπου θα του ζητηθεί να πατήσει το συνδυασμό πλήκτρων CTRL + L, CTRL + W και CTRL + W.

Τα θύματα που δεν ξέρουν τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιήσουν τους συνδυασμούς αυτών των πλήκτρων, παραδίνουν στην πραγματικότητα παράδοση τα tokens της ταυτότητας τους (authentication tokens) στους απατεώνες. Οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα authentication tokens για να παραβιάσουν τον λογαριασμό του θύματος στο Facebook.

Προσοχή λοιπόν σε αυτού του είδους τα Scam που ξεφυτρώνουν στο Facebook και όχι μόνο. Αν ένα βίντεο δεν αρχίσει να παίζει όταν κάνετε κλικ στο play αλλά αντί για αυτό σας ζητάει να κάνετε άλλα πράγματα, είναι πολύ πιθανό ότι έχετε να κάνετε με μια απάτη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS