ΑρχικήinetΝέες αποκαλύψεις για τη σχέση NSA και της υπηρεσίας Skype

Νέες αποκαλύψεις για τη σχέση NSA και της υπηρεσίας Skype

cablesΤο θρίλερ με την NSA συνεχίζεται, αφού αυτή τη φορά μια νέα δημοσίευση αποκαλύπτει ποια είναι η σχέση της μυστικής υπηρεσίας και της υπηρεσίας Skype της Microsoft.
Η δημοσίευση ήρθε από την έγκυρη εφημερίδα New York Times και αναφέρει ότι έχει πληροφορίες από ανθρώπους που δεν θέλει να κατονομάσει, για προφανείς λόγους, ότι η υπηρεσία Skype έχει αναπτύξει το δικό του σύστημα παρακολούθησης πριν από την απόκτηση του από την Microsoft τον Οκτώβριο του 2011.

Φαίνεται ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών απαιτούσαν από όλες τις εταιρείες λογισμικού να συνεργαστούν στενότερα με την NSA, γι ‘αυτό και ζήτησαν από πολλές κορυφαίες εφαρμογές, όπως το Skype, να αναπτύξουν συστήματα που θα τους παρέχει πρόσβαση μέσω κάποιου backdoor σε όλες τις συνομιλίες των χρηστών του.

Η πηγή ισχυρίζεται ότι η NSA απαίτησε επίσης “να ελέγχουν οι ίδιοι την διαδικασία” και, επομένως, παρέλειψαν εντελώς τη διαδικασία επικοινωνίας με την μητρική εταιρεία για να ζητήσουν λεπτομέρειες στους λογαριασμούς χρηστών που επιθυμούσαν. Με λίγα λόγια είχαν-έχουν απευθείας πρόσβαση.

Έτσι γεννήθηκε το project Skype. “Μερικοί από τους εργαζόμενους μέσα στην Skype” κλήθηκαν να αναπτύξουν ένα κρυφό σύστημα που θα επέτρεπε στη NSA για να έχει πρόσβαση σε συνομιλίες και τα στοιχεία των χρηστών οποιαδήποτε στιγμή.

Το Skype εντάχθηκε επίσημα στο πρόγραμμα PRISM στις 6 Φεβρουαρίου του 2011, αλλά το σύστημα πρόσβασης με το backdoor ήταν εκεί και λειτουργούσε, πάνω από μισό χρόνο πριν από την απόκτηση του από την Microsoft.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Microsoft αρνείται να σχολιάσει αυτή την δημοσίευση, παρόλο που η εταιρεία έχει αρνηθεί πολλές φορές την εμπλοκή της με το σκάνδαλο PRISM.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS