ΑρχικήsecurityKaspersky τα Apple IDs στο στόχαστρο των hackers

Kaspersky τα Apple IDs στο στόχαστρο των hackers

apple-idΟι hackers που έχουν υποκλέψει τα στοιχεία ταυτότητας των πελατών της Apple θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία τους και να κάνουν τις αγορές για λογαριασμό των θυμάτων.

Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις, που οι απατεώνες κατάφεραν να υποκλέψουν Apple IDs, προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία της κάρτας που είχαν στο λογαριασμό τους τα θύματα τους.

Καθώς η δημοτικότητα της Apple μεγαλώνει, γίνεται όλο και ένας πιο δελεαστικός στόχος για τους hackers που επιζητούν το εύκολο κέρδος.

Σύμφωνα με την Kaspersky, το 2011, τα προϊόντα ασφαλείας της εταιρείας εντόπιζαν καθημερινά γύρω στις 1.000 περιπτώσεις στις οποίες οι πελάτες τους είχαν hacked  Apple IDs μέσω ιστοσελίδων phishing. Από τις αρχές του 2012, ο αριθμός των καθημερινών ανιχνεύσεων αυξήθηκε σημαντικά κατά μέσο όρο που φτάνει τις 200.000.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2012, η Kaspersky εντόπισε γύρω στο 1 εκατομμύριο ανιχνευτικές παγίδες από τους hackers, και την 1η Μαΐου 2013, καταγράφηκαν πάνω από 850.000 πλαστές ανιχνεύσεις του apple.com.

Οι ειδικοί λένε ότι το τεράστιο κύμα αυτών των δραστηριοτήτων έρχεται συνήθως όταν η Apple παρουσιάζει κάποιο σημαντικό γεγονός. Για παράδειγμα, το Δεκέμβριο του 2012, το iTunes Store, ξεκίνησε σε 56 χώρες σε όλο τον κόσμο, γεγονός που εξηγεί το μεγάλο αριθμό phishing που παρατηρήθηκε εκείνη την περίοδο.

Οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για να προσελκύσουν πελάτες της Apple στις ιστοσελίδες phishing, αλλά η πιο δημοφιλής μέθοδος θεωρούνται τα spam emails.

Ξεκινάνε κάπως έτσι “θα πρέπει να ελέγξετε το Apple ID σας”. Πολλοί χρήστες δεν διστάζουν να κάνουν κλικ στις συνδέσεις που περιέχονται στο email και οδηγούνται σε μια ιστοσελίδα που συνήθως μοιάζει αρκετά με την κανονική σελίδα της Apple. Δίνουν τα στοιχεία τους  χωρίς πολύ σκέψη και μετά παραπονούνται ότι ο λογαριασμός τους παραβιάστηκε.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι URL  διευθύνσεις από αυτές τις ιστοσελίδες έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με τις κανονικές διευθύνσεις της Apple. Είναι εύκολο για τους απατεώνες να τοποθετήσουν τις phishing σελίδες τους σε subdomains υποτομείς όπως το “apple.com.έλα.να.σου.κλέψω.τα.στοιχεία. Com.”

Όσοι έχετε λογαριασμό στην Apple καλό θα ήταν να τον προστατέψετε με την ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS