ΑρχικήinetΠως η IT ξαναφτιάχνει τον κόσμο

Πως η IT ξαναφτιάχνει τον κόσμο

globalΥπάρχουν πολλές δυνάμεις που συντελούν στην αναμόρφωση του τρόπου με τον οποίο εργαζόμαστε και ζούμε αυτές τις μέρες, και όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Όλες αυτές οι δυνάμεις είναι το αποτέλεσμα της μετασχηματιστικής επίδρασης της πληροφορικής.

Οι δυνάμεις αυτές της αλλαγής πρόσφατα ομαδοποιήθηκαν και τεκμηριώθηκαν από τον Michael Chui και μια ομάδα συν-συγγραφέων από το McKinsey Global Institute. Οι αναλυτές επισημαίνουν με ποιο τρόπο η IT μεταμορφώνει τον κόσμο.

Ο Irving Wladawsky-Berger μας παρέχει τη δική του άποψη σχετικά με το αντικείμενο της μελέτης, αναφέροντας το ακρωνύμιο “SMAC – Social, Mobile, Analytics and Cloud”, δηλαδή Κοινωνικά δίκτυα – κινητά – Analytics και Cloud. Με αυτό το ακρωνύμιο προσπαθεί να μας παρουσιάσει το μέλλον της πληροφορικής σε μία λέξη. Αν συμφωνούμε ότι αυτές είναι οι θεμελιώδεις τεχνολογίες, σε ένα Διαδίκτυο που δεν είναι πια όπως ήταν πριν από είκοσι χρόνια, θα πρέπει κάθε επιχείρηση να αγκαλιάσει αυτούς τους όρους. ”

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από το ZDNet

Συνειδητοποιώντας ότι τα πάντα είναι υπηρεσίες: Οι επιχειρήσεις συμμετέχουν και στις δύο πλευρές του φαινομένου,  σαν  anything-as-service phenomenon. Είναι καταναλωτές των υπηρεσιών αλλά και πάροχοι, αναφέρει η μελέτη. “Θα πρέπει επίσης να εξετάσουμε το πώς οι υπηρεσίες μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να μειώσουν τα πάγια έξοδα τους για να μπορούν να επενδύσουν τα χρήματα με άλλους τρόπους. Οι ηγέτες θα πρέπει να σκέφτονται δημιουργικούς τρόπους για να έχουν κέρδος. Ταυτόχρονα, οι εταιρείες θα πρέπει να εξελίξουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα για να προετοιμαστούν για περισσότερους πελάτες που θα γίνουν από αγοραστές,  ενοικιαστές. ”

Το Διαδίκτυο όλων των πραγμάτων: «Αυτοματοποιημένα κλειστά συστήματα που μπορούν να εκτελούν καθήκοντα, ανεξάρτητα και βασισμένα στα εισερχόμενα δεδομένα. Όλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση συστημάτων όπως τα έξυπνα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας. Βέβαια είναι πιθανό να υιοθετηθούν ευρύτερα Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση διαφόρων μηχανημάτων , διαδικασίες, και ακόμη και α γιτην υγεία των ανθρώπων. ”

Big data και προηγμένη ανάλυση:. “Για να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα δεδομένα, οι εταιρείες θα πρέπει  να κατανοήσουν το ρόλο των δεδομένων στην λήψη των αποφάσεων σήμερα, και πως θα μπορούσε να είναι το μέλλον αν μάθουν πώς να τα χρησιμοποιούν στις επιχειρηματικές τους αποφάσεις. ”

Αυτοματοποίηση των εργασιών της γνώσης:  “Με την αυτοματοποίηση των εργασιών, και τον επανασχεδιασμό των θέσεων εργασίας, μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα που δεν θα μπορούσαμε ποτέ ακόμη και με το καλύτερο ανθρώπινο εργατικό δυναμικό Ωστόσο, αυτό θα συνεπάγεται σε σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας, καθώς και μια αλλαγή στην οργανωτική κουλτούρα Οι ηγέτες θα πρέπει να επανεξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο η δομή των οργανώσεων τους, μπορεί να αυτοματοποιηθεί. ”

Ενσωματωμένη ψηφιακή / φυσική εμπειρία: Οι επιχειρήσεις “θα πρέπει να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους ως προς την ενσωμάτωση των νέων ψηφιακών πλατφορμών (για παράδειγμα, ων τsmartphones και των tablets), τον σχεδιασμό των προϊόντων τους, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που χρησιμοποιούν για να διαφημιστούν, τους τρόπους με τους οποίους συλλέγουν τις πληροφορίες τους. Θα πρέπει να εφαρμόσουν όλα αυτά τα εργαλεία για να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους”.

Social Matrix Οι επιχειρήσεις “έχουν πρωτόγνωρες ευκαιρίες για να βελτιώσουν τον τρόπο επίλυσης προβλημάτων, να συνεργαστούν, και να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους ….” Οι εργαζόμενοι “μπορούν να αξιοποιηθούν για τον επαναπροσδιορισμό της διαδικασίας επίλυσης δύσκολων προβλημάτων και να έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τα λαμπρότερα μυαλά έξω από τις οργανώσεις τους.”

Ολόκληρη η μελέτη του McKinsey είναι διαθέσιμη σε white paper.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS