ΑρχικήReviewsComodo Internet Security Pro 2013 Review

Comodo Internet Security Pro 2013 Review

comodoΗ εφαρμογή ασφαλείας  Comodo Internet Security Pro 2013 σας εγγυάται την προστασία του υπολογιστή σας από ιούς και malware. Σε αντίθεση με άλλα λογισμικά ασφαλείας η εφαρμογή Comodo Internet Security δίνει έμφαση στην πρόληψη όχι απλώς στην ανίχνευση. Η εφαρμογή Comodo Internet Security Pro 2013 προσφέρει προστασία σε πραγματικό χρόνο ενάντια σε ιούς, trojans, adware, spyware και άλλες απειλές κακόβουλου λογισμικού.

Τι διαφέρει η δωρεάν έκδοση του Comodo Internet Security 2013 από την Pro έκδοση;

Η εγγύηση των 500 δολαρίων που , υπόσχεται η εταιρεία ότι αν το PC σας μολυνθεί από κάποιο κακόβουλο λογισμικό και δεν μπορεί να επανέλθει  ακούγεται πάρα πολύ καλό, αλλά αυτό ισχύει μόνο για τις ΗΠΑ.

Η υπηρεσία GeekBuddy προσφέρει live υποστήριξη από τεχνικούς της Comodo. Είναι μια  live υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης που λειτουργεί 24/7. (Διαβάστε παρακάτω)

Το τεχνικό χαρακτηριστικό που την κάνει να διαφέρει από άλλες παρόμοιες εφαρμογές. είναι ότι η ασφάλεια που παρέχει δεν εξαρτάται μόνο από τις online ενημερώσεις  αλλά και από τη μοναδική  τεχνολογία Auto Sandbox η οποία θα σας προστατεύει ακόμη και από άγνωστες απειλές.

Οι ενημερώσεις ασφαλείας προσφέρουν θωράκιση σε όλα τα γνωστά malware. Το χαρακτηριστικό Auto Sandbox θα ελέγχει κάθε πρόγραμμα που τρέχει ή πάτε να εγκαταστήσετε και θα σας προειδοποιήσει αν κάτι είναι περίεργο,  άγνωστο, κλπ. Θα τα απομονώσει για να περιορίσει τη ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν.

Η υπηρεσία Auto Sandbox ανακάλυψε και απομόνωσε τα keyloggers τα οποία βάλαμε στον υπολογιστή δοκιμών. Οι περιορισμοί του sandbox μπορεί να προκαλέσουν ενοχλητικά προβλήματα σε ορισμένες περιπτώσεις. Αν όμως είστε απόλυτα σίγουροι ότι κάποιο πρόγραμμα είναι ασφαλές, τότε μπορείτε επιλέξετε να το αναγνωρίζει και το Comodo για να μην το απομονώνει . Με λίγα λόγια το auto sandboxing δεν προκάλεσε σημαντικά θέματα και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.

Η εφαρμογή Comodo Internet Security Pro 2013 έχει επίσης ένα τείχος προστασίας (Firewall), το οποίο κάνει μια πολύ καλή δουλειά. Συνεργάζεται απόλυτα με το Firewall των Windows και μπορεί να παραμετροποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες σας. Καθ όλη την διάρκεια της δοκιμής δεν παρατηρήσαμε ούτε ένα  ενοχλητικό σήμα.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Εγκαταστήσαμε την εφαρμογή  Comodo Internet Security Pro 2013 για να διαπιστώσουμε αν όλα αυτά που διαβάσαμε είναι αληθινά. Η εγκατάσταση δεν θα δυσκολέψει ακόμα και έναν αρχάριο χρήστη. Μμε την έναρξη του προγράμματος θα βρεθείτε μπροστά σε μια φιλική οθόνη εργασίας αλλά κάπως περίπλοκη για κάποιον ο οποίος δεν έχει βασικές γνώσεις, κάτι που μπορεί να ξεπεραστεί αν δουλέψετε με την εφαρμογή.

Οι απαιτήσεις στον δίσκο του υπολογιστή σας δεν θα είναι μεγάλες καθώς η εφαρμογή θα χρησιμοποιήσει γύρω στα 250ΜΒ. Ίσως θα μπορούσαμε να πούμε ότι το RAM που χρησιμοποιεί είναι λίγο υψηλό (το RAM που χρησιμοποίησε στον υπολογιστή που πραγματοποιήσαμε την δοκιμή ήταν γύρω στα 70ΜΒ) αλλά δικαιολογείται απόλυτα αν αναλογιστεί κανείς ότι τρέχει μια ολόκληρη σουίτα προστασίας. Aν το συγκρίναμε παράλληλα με το Norton σίγουρα θα ήμασταν ικανοποιημένοι με τα 70ΜΒ RAM.

 Ανυπόμονοι κάναμε κλικ στο Scan του Comodo Internet Security Pro 2013.

Η “Γρήγορη Σάρωση” θα ελέγχει για σας τις πιο ευάλωτες περιοχές του συστήματός σας. Λοιπόν χρειάστηκε λ’ιγο περισσότερο από 5 λεπτά για να σαρώσει γύρω στα 39.000 αρχεία  στον υπολογιστή μας.

Η “Πλήρης Σάρωση” θα σκανάρει ολόκληρο το σύστημά σας. Εδώ ο χρόνος μεγάλωσε αλλά τα αρχεία του συστήματος μας ξεπερνούσαν τα 700.000. Ο χρόνος σάρωσης έφτασε τα 24 λεπτά.

Επόμενη επιλογή σάρωσης η “σάρωση Rating” που θα σας παρέχει έναν έλεγχο cloud-based. Σαν τελευταία επιλογή έρχεται το Custom Scan“που θα σας επιτρέψει να σαρώσετε ένα συγκεκριμένο αρχείο ή κάποιο φάκελο.

Το πρόγραμμα ανίχνευσης μας  εξέπληξε ευχάριστα καθώς κατάφερε να ανιχνεύσει και να αφαιρέσει το 88% των δειγμάτων που χρησιμοποιήσαμε στον υπολογιστή δοκιμής. Χωρίς καμία ψευδή προειδοποίηση, πολύ απλά έκανε την δουλειά για την οποία το εγκαταστήσαμε. Καθάρισε το σύστημα μας.

Ένα επίσης αξιόλογο χαρακτηριστικό – υπηρεσία της εφαρμογής Comodo Internet Security Pro 2013 είναι το ότι προσφέρει 24 ώρες το 24ωρο – 7μέρες την εβδομάδα online υποστήριξη από άριστα καταρτισμένους εμπειρογνώμονες. Με την online υποστήριξη, οποιαδήποτε στιγμή μέρα ή νύχτα μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κι αν σας συμβεί. Απλά κάντε κλικ στο εικονίδιο της επιφάνειας εργασίας και θα συνδεθείτε με έναν εμπειρογνώμονα της Comodo Security που θα σας βοηθήσει μέσω chat και απομακρυσμένης σύνδεσης.

[taq_review]

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS