ΑρχικήinetΟι πυθμένες των θαλασσών είναι γεμάτες σκουπίδια - βίντεο

Οι πυθμένες των θαλασσών είναι γεμάτες σκουπίδια – βίντεο

 

Το θέαμα των σκουπιδιών στις παραλίες ή των επιπλέοντων στην επιφάνεια των θαλασσών και των ωκεανών είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν και είναι  λίγο πολύ εξοικειωμένοι.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι και οι πυθμένες στις θάλασσες δεν είναι χωρίς σκουπίδια.

Αντιθέτως, φορτία από πλαστικές σακούλες, αντικείμενα κατασκευασμένα από μέταλλο, σχοινιά, γυαλιά, αλιευτικά εργαλεία και υφάσματα αναπαύονται στο κάτω μέρος των θαλασσών μας.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι, δεδομένου οι άνθρωποι ποτέ δεν θα τα συναντήσουν, τις περισσότερες φορές αγνοούν την ύπαρξή τους.

Το παραπάνω βίντεο παραπάνω αναφέρει λεπτομέρειες πώς οι ερευνητές στο Monterey Bay Aquarium Research Institute, βλέποντας περίπου 18.000 ώρες βίντεο από την βαθιά θάλασσα,  διαπίστωσαν ότι οι πυθμένες σε όλο τον κόσμο είναι ένα μέρος με σκουπίδια και μάλιστα σε  σε εντυπωσιακά νούμερα.

Σε αντίθεση με τα σκουπίδια που βρίσκονται στη ξηρά , αυτά που ακουμπάν στον πυθμένα του ωκεανού πιθανότατα θα χρειαστουν περισσότερο χρόνο για αποσύνθεση, διότι εκτίθενται σε λίγο οξυγόνο και σε λιγότερα βακτήρια.

Και αφού λοιπόν πλησιάζει ο καιρός που θα ξεχυθούμε στις παραλίες , προσέχετε που πετάτε τα σκουπίδια σας, ακόμα και τα πολύ μικρά. Φροντίστε για την ανακύκλωσή τους και προπαντώς μην μολύνετε στις θάλασσες. Αφήστε τις καθαρές κληρονομιά στα παιδιά σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS