ΑρχικήsecurityΧρησιμοποιείτε Opera; Κακά νέα, Opera is Hacked

Χρησιμοποιείτε Opera; Κακά νέα, Opera is Hacked

opera-browserΕκπρόσωποι της Opera αναφέρουν ότι κατάφεραν να σταματήσουν μια στοχευμένη επίθεση κατά των εσωτερικών δικτύων της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Sigbjørn Vik της Opera, η επίθεση έλαβε χώρα στις 19 Ιουνίου. Ενώ δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι έχουν διαρρεύσει δεδομένα χρηστών, αλλά οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να αποκτήσουν τουλάχιστον ένα παλιό κώδικα signing certificate του Opera, το οποίο χρησιμοποίησαν για να υπογράψουν τα malware τους.

“Αυτό τους επέτρεψε να αρχίσουν να διανέμουν κακόβουλο λογισμικό το οποίο φαίνεται να είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο από την Opera, ή φαίνεται ότι είναι το πρόγραμμα περιήγησης Opera,” αναφέρει ο Vik σε μία δημοσίευση.

Λόγω του γεγονότος χιλιάδες χρήστες των Windows που χρησιμοποιούν Opera μπορεί να λάβουν αυτόματα κάποια ενημέρωση που περιέχει κακόβουλο λογισμικό. Έτσι η εταιρεία προσπαθεί να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση η οποία θα περιέχει ένα νέο πιστοποιητικό.

Η Opera αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με τις αρχές και προσπαθεί να εντοπίσει την πηγή και την πλήρη έκταση της παραβίασης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS