ΑρχικήsecurityΗ EFF καταγγέλλει το FBI για δημιουργία βάσης δεδομένων αναγνώρισης προσώπου

Η EFF καταγγέλλει το FBI για δημιουργία βάσης δεδομένων αναγνώρισης προσώπου

Μετά τις διαρροές του Edward Snowden, υπάρχουν καθημερινά αρκετές δημοσιέυσεις που αφορούν την κατασκοπεία και τη συνεχή συσσώρευση στοιχείων των χρηστών του διαδικτύου σε παγκόσμια κλίμακα.
Ενώ η NSA φαίνεται να συλλέγει δεδομένα από όσους το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, το FBI είναι ικανοποιημένο με δεδομένα Αμερικάνων πολιτών.

fbi

Η Electronic Frontier Foundation ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει μηνύσει το FBI γιατί έχει δημιουργήσει μια βάση δεδομένων αναγνώρισης προσώπων.

Η ομοσπονδιακή οργάνωση προσπαθεί και μάλλον έχει στα χέρια της βιομετρικά δεδομένα (το σύστημα Next Generation Identification ή NGI) τα οποία περιλαμβάνουν διάφορα είδη βιομετρικών στοιχείων, όπως σαρώσεις ίριδας, δεδομένα αναγνώρισης προσώπου και πολλά άλλα.

“Το σύστημα NGI θα οδηγήσει σε μια μαζική επέκταση της συλλογής κρατικών δεδομένων τόσο για ποινικούς αλλά και για μη ποινικούς σκοπούς,” αναφέρει η EFF στην μήνυση που κατέθεσε στον Εισαγγελέα  ο Jennifer Lynch της EFF.

“Τα Βιομετρικά προγράμματα παρουσιάζουν κρίσιμες απειλές για τις πολιτικές ελευθερίες και την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου είναι μια από τις πιο ανησυχητικές νέες εξελίξεις, επειδή οι Αμερικανοί δεν θα μπορούν να πάρουν εύκολα προφυλάξεις”.

Το EFF ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει το FBI για να συμμορφωθεί με τους νόμους περί προσωπικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Το EFF ζήτησε επίσης από το FBI πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου και αν το FBI σχεδιάζει να συγχωνεύσει πολιτικές και ποινικές βάσεις δεδομένων. Η οργάνωση ζήτησε επίσης να μάθει πόσα αρχεία αυτού του είδους είναι ήδη στην κατοχή του FBI.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS