ΑρχικήReviewsEmsisoft Internet Security Review

Emsisoft Internet Security Review

eisΣυνεχίζοντας την έρευνα μας πάνω σε προιόν που μας εξέπληξε ευχάριστα μετά το πρώτο review, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε την εφαρμογή της Emsisoft , Internet Security. Η εφαρμογή είναι ένας ισχυρός συνδυασμός δύο εργαλείων που έχουν σχεδιαστεί να θωρακίσουν τον υπολογιστή σας.

Το πρώτο εργαλείο είναι το γνωστό μας για την άψογη συμπεριφορά του Antivirus και Anti-Malware. Φανταστείτε λοιπόν ένα εργαλείο με όλες τις δυνατότητες που είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο review να συνοδεύεται από ένα επίσης ισχυρό και απροσπέλαστο Firewall.

Ας αρχίσουμε όμως με την περιγραφή του Antivirus – Anti-Malware

Ένα Antivirus, Anti-Malware, Anti-Trojan, Anti-Spyware και Anti-Bot λογισμικό όλα σε ένα.

Ο διπύρηνος-σαρωτής της εφαρμογής φάνηκε είναι πολύ γρήγορος και με έκπληξη ανακαλύψαμε το πόσο ελαφρύς ήταν κατά την διάρκεια της σάρωσης. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι πιο ελαφρύς και από προϊόντα που χρησιμοποιούν ένα πυρήνα.
Η βάση δεδομένων που χρησιμοποιείται για τη σάρωση περιέχει 99.298 δείγματα malware. Είναι ακριβώς η ίδια που χρησιμοποιείται από την Bitdefender Total Security 2013.

Αφαιρεί τα trojans που περιέχουν backdoors, keyloggers, dialers, spyware, adware, tracking cookies, worms, ιούς και rootkits από τον υπολογιστή σας.

Προστατεύει την online περιήγηση σας

Συμπέρασμα

Το ποσοστό ανίχνευσης κακόβουλων λογισμικών είναι ένα αρκετά δυνατό σημείο της εφαρμογής. Επίσης η ελάχιστη κατανάλωση πόρων του συστήματος που τρέχει το πρόγραμμα το καθιστά ένα από τα καλύτερα του είδους του.

Η εφαρμογή Online Armor Firewall έρχεται να συμπληρώσει την Emsisoft AntiMalware με ένα απόλυτο τείχος προστασίας. Το HIPS είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του Online Armor που θα κλειδώσει το λειτουργικό σας σύστημα και θα επιτρέπει να τρέχουν μόνο γνωστά και μόνο ασφαλή.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το Online Armor Firewall λειτουργεί και συνεργάζεται άψογα με το Windows Firewall, χωρίς να μπλοκάρει το ένα το άλλο και χωρίς ψεύτικες προειδοποιήσεις.

guard

Βέβαια όπως κάθε λογισμικό προστασίας θα χρειαστεί ρυθμίσεις ούτως ώστε οι προειδοποιήσεις του να σταματήσουν να είναι ενοχλητικές. Οι επιλογές Advanced Firewall θα σας επιτρέψουν να το ρυθμίσετε όπως εσείς επιθυμείτε.

eaf

Μαζί με το HIPS έρχονται και τα παρακάτω χαρακτηριστικά που θα ανεβάσουν την προστασία του υπολογιστή σας σε ένα άλλο επίπεδο:

11

Το Firewall για να μπλοκάρει άγνωστες και ύποπτες μεταφορές δεδομένων

     Το πρόγραμμα Guard που θα επιτρέπει να τρέχουν μόνο γνωστά και ασφαλή προγράμματα
Το πολύ καλό AntiKeylogger που θα εντοπίζει άμεσα κρυμμένα λογισμικά καταγραφής πληκτρολόγησης
Banking mode (δηλαδή λειτουργία για τράπεζες) για ασφαλείς online τραπεζικές συναλλαγές 

     Εκτός από όλα τα παραπάνω προστατεύει και το Host file του συστήματος σας

Κάθε αλλαγές στο αρχείο των Windows Hosts παρακολουθείται από το Online Armor και θα σας ρωτήσει αν κάποια διεργασία θέλει να το τροποποιήσει. Μερικά malwares αλλάζουν το Host file του υπολογιστή σας με στόχο να σας ανακατευθύνουνσε μολυσμένες ιστοσελίδες.

Εκτός από αυτό θα ελέγχει και θα σταματάει τα Autorun (την λειτουργία που επιτρέπει σε προγράμματα να τρέχουν αυτόματα) καθώς χρησιμοποιείτε από πολλά κακόβουλα λογισμικά.

(H εφαρμογή Internet Security κοστίζει 24.98 ευρώ)

Τι διαπιστώσαμε

Αρνητικά

Όπως προαναφέραμε η λειτουργία HIPS απαιτεί την έγκριση μας αρκετές φορές μέχρι να “στρώσει” και να αρχίζει να αναγνωρίζει τις λειτουργίες που χρησιμοποιούμε.

Δεν είναι δωρεάν.

Ενώ από μόνο του το Antivirus δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε πόρους συστήματος, με το Firewall το πρόγραμμα γίνεται πιο απαιτητικό. Γεγονός που είναι φυσικότατο αφού οι λειτουργίες αυξάνονται αλλά εμείς θα πρέπει να το αναφέρουμε.

Η λειτουργία Surf Protection μπορεί να οδηγήσει σε ψεύτικες ειδοποιήσεις ειδικά για ιστοσελίδες που δεν είναι πολύ γνωστές.

Θετικά

Εύκολο στην χρήση του

Η διπλή μηχανή ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού (Bit Defender & Emsisoft) κάνει θαύματα.

Η εφαρμογή σε γενικές γραμμές είναι πολύ ελαφρύτερη από πάρα πολλές του είδους της.

Πολύ δυνατό Firewall που συνεργάζεται άψογα με το Windows Firewall

Πολύ καλό HIPS

Ισχυρότατο Anti-keylogger και Web Shield

Hosts Blocker

Banking Mode

Γρήγορο πρόγραμμα

και πολύ καλό service από ειδικούς ασφαλείας

Συμπέρασμα

Η εφαρμογή ασφαλείας Emsisoft Internet Security είναι αρκετά διακριτική και πολύ απλή στην χρήση της. Αυτό την κάνει προσιτή ακόμα και σε κάποιον που δεν έχει αρκετές γνώσεις αλλά επιθυμεί να έχει ένα σύστημα προστατευμένο από κάθε κακόβουλη ενέργεια. Εντυπωσιακή συμπεριφορά προστασίας και πρόληψης. Η εταιρία ασφαλείας Emsisoft για άλλη μια φορά μας εξέπληξε.

[taq_review]

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS