Αρχικήsecurity43 συλλήψεις (7 στην Ελλάδα) από Ευρωπαϊκό Κέντρο εγκλημάτων της Europol

43 συλλήψεις (7 στην Ελλάδα) από Ευρωπαϊκό Κέντρο εγκλημάτων της Europol

EuropolΤην Πέμπτη που μας πέρασε, οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, οι οποίες συντονιζόταν από το Ευρωπαϊκό Κέντρο εγκλημάτων της Europol (EC3), συνέλαβαν 43 άτομα ενώ προσπαθούσαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με αεροπορικά εισιτήρια που είχαν αγοραστεί με κλεμμένα στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που είχε σαν στόχο την πρόληψη εγκλημάτων, τις οργανωμένες εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες των ομάδων οργανωμένου εγκλήματος που λειτουργούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ευρωπαϊκές και διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, η Visa Europe, και η EC3 σχεδίαζαν την επιχείρηση εδώ και αρκετούς μήνες.

Η επιχείρηση έγινε ταυτόχρονα σε 38 αεροδρόμια στην Ελλάδα, στην Αυστρία, την Κροατία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Πολωνία, τις Κάτω Χώρες, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία.

Επτά άτομα συνελήφθησαν στη Βρετανία, τέσσερις στην Ισπανία, ένας στη Ρουμανία, τρεις στην Πολωνία, πέντε στην Ολλανδία, τρεις στην Αυστρία, επτά στην Ελλάδα, δύο στη Φινλανδία, και τέσσερις στην Ιρλανδία και τη Γερμανία.

Οι ύποπτοι που κρατούνται συνδέονται και με άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, όπως τη διάδοση στοιχείων πιστωτικών καρτών στο διαδίκτυο, hacking σε βάσεις δεδομένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, διακίνηση ναρκωτικών, παράνομης μετανάστευσης, απάτες, και της παραποίησης εγγράφων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS