ΑρχικήinetTiE και ο ΔΟΛ συνδιοργανώνουν Boot Camp για startup στην Ελλάδα

TiE και ο ΔΟΛ συνδιοργανώνουν Boot Camp για startup στην Ελλάδα

tieΟ μεγαλύτερος μη κερδοσκοπικός παγκόσμιος οργανισμός προβολής της επιχειρηματικότητας, το TiE, σε συνεργασία με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και με την πολύτιμη βοήθεια μιας έμπειρης ελληνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής που αποτελείται από πετυχημένους επιχειρηματίες, διοργανώνει την Τετάρτη 3 Ιουλίου ένα ημερήσιο “Boot Camp” στο Μέγαρο Μουσικής, με την συμμετοχή επιχειρηματιών από την Ελλάδα.

Το Boot Camp θα φιλοξενήσει 20-30 πολλά υποσχόμενες ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών από τον Φεβρουάριο, επιλεγμένες μέσα από μια ανταγωνιστική διαδικασία, οι οποίες στην συνέχεια θα λάβουν καθοδήγηση από μέλη του TiE.

Νεοφυείς επιχειρήσεις που βρίσκονται στο τελικό στάδιο υλοποίησης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους μέντορες έναν προς έναν, και άλλες που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο υλοποίησης θα ομαδοποιούνται ανά 3 ή 4 ανά μέντορα.

Οι μέντορες θα εναλλάσσονται, για να τους δίνεται η ευκαιρία να έχουν πολλαπλές επαφές με διαφορετικές νεοφυείς επιχειρήσεις. Το πρωί της ημερίδας, και πριν τις συναντήσεις καθοδήγησης, θα καλυφθούν θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Ο σκοπός του Boot Camp είναι να συνεισφέρει στην ανάπτυξη ενός δυνατού επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα, και με αυτόν τον τρόπο να στηρίξει την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την οικονομική ανάπτυξη και την παγκόσμια διασύνδεση των Ελλήνων επιχειρηματιών. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η πρωτοβουλία δεν χαρακτηρίζεται από το οικονομικό συμφέρον – η αποστολή του TiE είναι η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας ανά την υφήλιο.

Kατά την διάρκεια του Boot Camp, τα μέλη του TiE θα καθοδηγήσουν και θα εκπαιδεύσουν 25-30 πολλά υποσχόμενες Ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, συνεισφέροντας έτσι στο αναπτυσσόμενο και βιώσιμο επιχειρηματικό οικοσύστημα της Ελλάδας. Το Boot Camp συμπεριλαμβάνει μια εκπαιδευτική συνδιάσκεψη, συνεδριάσεις καθοδήγησης και παρουσιάσεων, καθώς και μια δεξίωση που έχει σκοπό την δικτύωση.

Ο Νίκος Γκουράρος, Διευθυντής Strategy, Operations and Business Development, στα Ψηφιακά Μέσα του ΔΟΛ και Πρόεδρος του Online Publishers Association of Europe, τονίζει ότι «η επιχειρηματικότητα είναι από τις διεξόδους που, δημιουργικά, θα μας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια εκτός κρίσεως. Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που μας δίνονται και να αφήσουμε τους νέους έλληνες επιχειρηματίες να δημιουργήσουν και να αναπτυχθούν στην παγκόσμια αγορά ως ίσοι προς ίσους. Αυτό θα γίνει μόνο μέσα από την κατάλληλη καθοδήγηση» και συνεχίζει λέγοντας: «Ο ΔΟΛ υποστηρίζει συνεπώς τις προσπάθειες των νέων, προβάλλοντας τα επιτεύγματά τους στην ελληνική και τη διεθνή επιχειρηματική σκηνή».

Το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής και VC Νίκος Μπονάτσος, εγκωμίασε το Boot Camp λέγοντας πως, «Με την διοργάνωση της ‘Μέρας Ελληνικών Νεοφυών Επιχειρήσεων’, ενισχύεται η αποστολή του TiE  να διασυνδέσει και να βοηθήσει επιχειρηματίες σε παγκόσμιο επίπεδο,
να συμβάλει στην επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης νέων εγχειρημάτων, και να δώσει το παρόν κοντά σε Ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν ως αντικείμενο τις νέες τεχνολογίες».

Με τόσες συμμετέχουσες ομάδες, το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής και VC, Λουκάς Πιλίτσης, θεωρεί το γεγονός αυτό «μια μεγάλη ευκαιρία για την μελλοντική συνεργασία μεταξύ Ελληνικών και διεθνών VC funds, καθώς προωθεί ευοίωνες ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν δυνατότητα συνεπένδυσης, βοηθώντας τες να πετύχουν τους στόχους τους, να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητά τους, και να πραγματοποιήσουν το όραμα τους».

Ο Πρόεδρος του Διαγωνισμού, Σταύρος Μεσσήνης, έχει επίσης μεγάλες προσδοκίες για το Boot Camp, λέγοντας πως «το άριστο επιχειρηματικό ταλέντο της Ελλάδας θα έχει την ευκαιρία να λάμψει, παρουσία μερικών σημαντικών προσωπικοτήτων.»

O Alec Karys, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής και Μέντορας σε νεοφυείς επιχειρήσεις, συμφωνεί πως «To Boot Camp αποτελεί ένα εξαιρετικό μέσο για Έλληνες επιχειρηματίες που επιδιώκουν να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες και τα ταλέντα τους μπροστά σε ένα αρκετά καταξιωμένο διεθνές ακροατήριο».

Στη Συμβουλευτική Επιτροπή συμμετέχουν επίσης: Ο PK Agarwal, CEO του TiE Global, ο Δημήτρης Γλέζος, ιδρυτής της Transifex, ο Alec Karys, CEO της Genesis, η Dolly Oberoi, CEO της C2 Technologies, ο Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής του Taxibeat και o Anil Khatod Διευθ. Σύμβουλος της Argonaut Private Equity.

  • To TiE ιδρύθηκε το 1992 στην Silicon Valley και, σταδιακά αναπτύχθηκε στον μεγαλύτερο μη κερδοσκοπικό παγκόσμιο οργανισμό προβολής της επιχειρηματικότητας. Σήμερα, το TiE έχει 60 τοπικές οργανώσεις σε 17 χώρες, και απαριθμεί περισσότερο από 11.000 μέλη. Στόχος του TiE είναι η ανάπτυξη της παγκόσμιας επιχειρηματικότητας, μέσω της καθοδήγησης, δικτύωσης, εκπαίδευσης και της χρηματοδότησης. Αφοσιωμένο στον ενάρετο κύκλο της δημιουργίας πλούτου και της προσφοράς στην κοινωνία, το TiE είναι αφoσιωμένο στην ανάπτυξη και υποστήριξη της νέας γενιάς επιχειρηματιών. Εκτιμάται πως, μέσω το δικτύου του TiE, o παραγόμενος πλούτος ξεπερνάει τα $200 δις.

in

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS