ΑρχικήinetΜπορεί μια δημοσίευση στο Facebook να σας οδηγήσει στη φυλακή;

Μπορεί μια δημοσίευση στο Facebook να σας οδηγήσει στη φυλακή;

Τι λέτε μπορεί μια δημοσίευση στο Facebook να σας οδηγήσει στη φυλακή; Ένας έφηβος από το Texas μάλλον δεν το πίστευε, μέχρι που ένας online διαπληκτισμός με έναν φίλο του, οδήγησε στη σύλληψή του. Αυτή τη στιγμή περιμένει τη δίκη και αντιμετωπίζει μέχρι και οκτώ χρόνια φυλάκιση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο έφηβος, Justin Carter, 18 χρονών, έπαιζε ένα online παιχνίδι το “League of Legends” με κάποιον φίλο του. Μετά τον παιχνίδι, ο Carter και ο φίλος του άρχισαν να διαπληκτίζονται στο Facebook.

facebook jail

“…είσαι τρελός, είσαι τρελός, είσαι πολύ μπέρδεμένος πάνω στο κεφάλι” και η απάντηση ήταν: “Ναι, είμαι πραγματικά μπέρδεμένος, τόσο πολύ που πρόκειται να πάω σε ένα σχολείο γεμάτο από παιδιά και να αρχίσω να τα πυροβολώ, αμέσως μετά θα φάω τις καρδιές τους”, αναφέρει το Μashable

Κάποια γυναίκα από τον Καναδά είδε την δημοσίευση, την θεώρησε αρκετά σοβαρή και κάλεσε την αστυνομία, όταν διαπίστωσε ότι η παλιά διεύθυνση του Carter ήταν κοντά σε ένα δημοτικό σχολείο. Ο Carter λίγο αργότερα συνελήφθη για “τρομοκρατική απειλή”. Είναι στη φυλακή από τις 27 Μαρτίου και η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου.

Η μητέρα του 18χρονου έχει ξεκινήσει προσπάθειες για την απελευθέρωση του γιου της με μια αναφορά στο Change.org.

“Απελευθερώστε τον Justin Carter από τη φυλακή” “Πάρα πολλοί έφηβοι έχουν συνελήφθη, φυλακίστηκαν και η ζωή τους άλλαξε για πάντα εξαιτίας των αντιτρομοκρατικών νόμων και τις έρευνες που εμποδίζουν την Πρώτη Τροπολογία για το δικαίωμά μας στην ελευθερία του λόγου.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS