ΑρχικήsecurityHackers εκβιάζουν ελβετική εταιρεία παροχής υπηρεσιών web hosting

Hackers εκβιάζουν ελβετική εταιρεία παροχής υπηρεσιών web hosting

Οι εκβιαστές hackers της ομάδας Rex Mundi ξαναχτύπησαν. Αυτή τη φορά, ισχυρίζονται ότι έχουν παραβιάσει τα συστήματα της Hoststar, μια ελβετική εταιρεία παροχής υπηρεσιών web hosting.

hoststarΟι hackers φέρεται να έχουν υποκλέψει κάποιες ευαίσθητες πληροφορίες από τα συστήματα της εταιρείας. Έτσι προσπάθησαν να κάνουν μια συμφωνία με την εταιρεία ζητώντας χρήματα σαν αντάλλαγμα για τη μη διαρροή των δεδομένων στο Internet.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη δήλωση της Rex Mundi, η Hoststar δεν είναι και πολύ πρόθυμη να συνεργαστεί.

“Την περασμένη εβδομάδα, καταφέραμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στον back-end server της ελβετικής Web hosting εταιρείας Hoststar (hoststar.ch). Έχουμε αποκτήσει πρόσβαση στη βάση δεδομένων των πελατών τους, καθώς σε διάφορα logins που χρησιμοποιούνται από τους πελάτες της για να συνδεθούν με τους πίνακες ελέγχου”, αναφέρουν οι hackers.

“Δυστυχώς, η Hoststar δεν φαίνεται να εκτιμάει ιδιαίτερα την ιδιωτική ζωής των πελατών της, δεδομένου ότι αρνήθηκε να μας πληρώσει και μεις σαν αντάλλαγμα να μην κοινοποιήσουμε των στοιχείων τους. Γι’αυτό, θα δημοσιεύσουμε τα στοιχεία των πελατών τους στο διαδίκτυο στις 3 Ιουλίου, εκτός αν κάποιος (ανταγωνιστής) αποφασίσει να αγοράσει αυτά τα δεδομένα. ”

Οι hackers δημοσίευσαν μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απ’ όπου μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί τους.

Επιπλέον, έχουν διαρρεύσει ορισμένα σαν δείγμα της “καταπληκτικής δουλειάς τους” τα οποία περιλαμβάνουν στοιχεία από την βάση δεδομένων και  πληροφορίες των πελατών της Hoststar.

Μέχρι τώρα, οι hackers δεν έχουν γνωστοποιήσει το ακριβές ποσό που απαιτούν από την εταιρεία που εκβιάζουν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS