ΑρχικήsecurityHackers με φρούτα παραβιάζουν λογαριασμούς του Instagram

Hackers με φρούτα παραβιάζουν λογαριασμούς του Instagram

colorful ripe fruit composition isolated on whiteΗ υπηρεσία Instagram που ανήκει πια στο Facebook προτρέπει τους χρήστες της να αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης, επειδή όπως αναφέρει ο λογαριασμός τους “ενδέχεται να έχει παραβιαστεί”.
Ο Matt Navarra από το The Next Web ήταν ένας από τους 130 εκατομμύρια χρήστες του Instagram που έλαβε ένα e-mail σαν αυτό που περιγράψαμε παραπάνω.

Όπως ανέφερε πρώτη η GigaOm, η υπηρεσία τις τελευταίες ώρες βρίσκεται υπό την επίθεση ενός μεγάλου κύματος spam – που φαινομενικά παρουσιάζει μια εταιρεία προώθησης μιας «θαύμα» διατροφής με φρούτα. Τα φρούτα δημοσιεύονται στα προφίλ των ανυποψίαστων χρηστών αλλάζοντας τις διευθύνσεις URL των προφίλ στην διεύθυνση της ιστοσελίδας που ξεκινάει την spam καμπάνια.

Οι εικόνες δεν έχουν ερευνηθεί ακόμα για το αν είναι κακόβουλες και επηρεάζουν τους χρήστες που τις βρήκαν στο προφίλ τους, όμως αρκετοί Instagrammers στέλνουν μηνύματα στο Twitter ότι η ιστοσελίδα τους ζητάει να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης τους, ή ότι ο λογαριασμός τους είναι hacked:

[tweet_embed id=351048926327083009]

[tweet_embed id=351048803371065345]

[tweet_embed id=351050976926511105]

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS