ΑρχικήinetH ομιλία παρουσίασης ενός βιονικού χεριού

H ομιλία παρουσίασης ενός βιονικού χεριού

bionic armΠρόσφατα η Νέα Υόρκη φιλοξένησε το δεύτερο ετήσιο Global Future 2045 International Congress. Διοργανώνεται από Ρώσους επιχειρηματίας και τον ιδρυτή του Dmitry Itskov. Το συνέδριο είχε σαν προσκαλεσμένους διανοούμενους και μελλοντολόγους από όλο τον κόσμο και ήταν αφιερωμένο στη δημιουργία μιας νέας εξελικτικής στρατηγικής για να ξεπεράσει η ανθρωπότητα τις κρίσιμες προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Ήσυχα κρυμμένη ανάμεσα στις πολλαπλές παρουσιάσεις του Σαββατοκύριακου ήταν και μια σύντομη εικοσάλεπτη παρουσίαση ενός βιονικού χεριού. Τον ομιλητή τον παρουσίασαν με μια υποσημείωση: “Παρακαλώ να είστε ευγενικοί με τον επόμενο παρουσιαστή, καθώς αυτή θα είναι η πρώτη του φορά που θα μιλήσει δημόσια και σε τόσο μεγάλο κοινό.” Κανείς στην αίθουσα δεν ήταν προετοιμασμένος για αυτό που ακολούθησε.

Ο Nigel Ackland ξεκίνησε την ομιλία του με μια σύντομη ιστορία της κατάστασής του: ένα βιομηχανικό ατύχημα πριν από έξι χρόνια είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια του δεξιού του χεριού. Μετά από πολλές χειρουργικές επεμβάσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα την προσθήκη ενός γάντζου προς αντικατάσταση του χεριού του, ο Ackland υπέπεσε σε μια πολύ βαριά συναισθηματική κατάσταση. Θα μπορούσατε να ακούσετε μια καρφίτσα να πέφτει, καθώς το κοινό ήταν προσηλωμένο στην ιστορία του.

Εξήγησε ότι, νωρίτερα το ππροηγούμενο έτος, η τύχη άρχισε να του χαμογελά, όταν του ζητήθηκε να συμμετάσχει σε ένα πείραμα δοκιμών του Bebionic3, ένα προσθετικό βραχίονα που κατασκευάστηκε από την RSLSteeper. Περιέγραψε πώς η συσκευή ανταποκρίνεται στα σήματα των μυών στο χέρι του. Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο Ackland περιστρέφει στον καρπό του 360 μοίρες. Η παρουσίαση αλλά και η περιστροφή του χεριού του άφησε το κοινό άφωνο.

Ο κ.Ackland φορτίζει την μπαταρία του βιονικού χεριού τη νύχτα και το πρωί είναι έτοιμο για μια ολόκληρη ημέρα. Εξήγησε ότι τα ψυχολογικά οφέλη του πρόσθετου βραχίονα είναι εξαιρετικό. Κατά το διάστημα που έμενε απελπισμένος στο σπίτι του, είχε πάρει αρκετά κιλά από την ακινησία. Με το νέο πρόσθετο μέλος τώρα, ένιωσε και πάλι καλά με τον εαυτό του και επέστρεψε στη σωματική άσκηση. Δεν αισθάνεται πλέον απομονωμένος και δεν αποφεύγει την κοινωνία.

Η ομιλία καταχειροκροτήθηκε.

Το πιο ενδιαφέρον στην ομιλία του Ackland ήταν η εστίασή του στα ψυχολογικά του οφέλη και πώς επέστρεψε και μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου τη ζωή του. Το συνέδριο στόχευε σε μια σαφή εικόνα στις δυνατότητες του μέλλοντος. Για τους περισσότερους ανθρώπους η τεχνολογία έρχεται με τη μορφή φορητών υπολογιστών και iPhones. Αλλά η τεχνολογία για τον Ackland είναι κυριολεκτικά κομμάτι του εαυτού του, που τον βοηθάει σε αυτά που εμείς θεωρούμε δεδομένα.

Δείτε το βίντεο

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο TNW

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS