ΑρχικήsecurityΝέο BIOS Malware, έρχεται με torrents;

Νέο BIOS Malware, έρχεται με torrents;

Ένα περίεργο κακόβουλο λογισμικό έχει μολύνει αρκετούς υπολογιστές χρηστών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία. Στη λίστα των χωρών που έχουν παρατηρηθεί τα κρούσματα της νέας “ίωσης” δεν υπάρχει η Ελλάδα, οφείλουμε όμως να σας προειδοποιήσουμε καθώς στο Internet δεν υπάρχουν σύνορα.

Υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το νέο μυστηριώδες malware, αφού εκείνοι που οι υπολογιστές τους έχουν μολυνθεί, αναφέρουν ότι είναι κάποιο είδος BIOS malware.

Εμπειρογνώμονες από την εταιρεία ασφάλειας ThreatTrack αναφέρουν ότι η απειλή είναι παρόμοια με το γνωστό μας Ransomware χωρίς ωστόσο να απαιτεί την καταβολή κάποιου προστίμου για να ξεκλειδώσει τον υπολογιστή.

Έτσι όταν τα θύματα ξεκινούν τους μολυσμένους υπολογιστές τους, παρουσιάζεται μια εικόνα μιας γυναίκας DJ και το μήνυμα “YOU STEAL MUSIC, I LOCK YOUR PC.”

Η εικόνα είναι όπως φαίνεται και παρακάτω, μια εικόνα ANSI.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα το πώς διανέμεται το malware, αλλά ένα πιθανό σενάριο είναι ότι κατεβαίνει από ιστοσελίδες BitTorrent.

Τώρα ποιος είναι πίσω από αυτό; Κάποιος τυχαίος developer κακόβουλου λογισμικού που ήθελε να περάσει την ώρα του, ή κάποιος θυμωμένος μουσικός που θέλει να εκδικηθεί αυτούς που κατεβάζουν torrents;

bios-malware

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS